Centerselskab får giganttab

Selskabet bag butikscentret Metropol tabte sidste år over 100 millioner kroner

Metropol blev tilsyneladende købt for dyrt.Arkivfoto: Hans Ravn

Metropol blev tilsyneladende købt for dyrt.Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:Selskabet Butikscentret Metropol A/S, der ejer butikscentret Metropol, tabte sidste år over 138 millioner kroner på at eje shoppingcentret i Hjørring. Det viser årsregnskabet for 2011.

Det er en nedskrivning af værdien af Metropol på 132 millioner kroner i løbet af 2011, der sender årsresultatet helt til bunds.
- Markedsværdien af centret er faldet, og den nedskrivning skal vi tage over resultatet, forklarer Sven Wagner, der er bestyrelsesformand i Butikscentret Metropol og 25 procents aktionær gennem sit selskab Wagner Ejendomme.

Kunde hos Finansiel Stabilitet

Selskabet bag Metropol er ikke kun udfordret af den faldende markedsværdi af Metropol, for selskabet er nemlig også kunde hos statens finansielle skraldespandsselskab - Finansiel Stabilitet - som man skylder 106 millioner kroner i kassekreditter.

Gælden til Finansiel Stabilitet stammer fra de krakkede banker ebh bank og Fjordbank Mors, som i sin tid gik sammen om at være med til at finansiere købet af Metropol.
- Vi har en god dialog med Finansiel Stabilitet, men skal selvfølgelig finde en ny bankforbindelse, for Finansiel Stabilitet er jo under afvikling og skal kræve forholdsvis høje renter, siger ejendomsmanager Lars Slyngborg fra Aberdeen Asset Management, der administrerer Metropol.

Brug for lavere renteudgifter

Der er ellers brug for at få renteudgifterne ned i Metropol.

Det fremgår nemlig af årsregnskabet, at renteudgifterne i Metropol er større end selskabets driftsresultat.
Det betyder, at overskuddet på at drive butikscentret ikke kan dække selskabets renteudgifter.
- Og det er selvfølgelig ikke holdbart, siger Lars Slyngborg.

Skal have ny bank

Lars Slyngborg beskriver den ideelle løsning på den finansielle udfordring således:

- At vi finder en ny bank og der opnår en lavere rente, og at Finansiel Stabilitet afskriver en del af deres tilgodehavende hos os.
Lars Slyngborg understreger, at Butikscentret Metropol har penge nok i kassen, og derfor ikke har problemer med likviditeten.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.