De fik fif af talenter

Nogle af de bedste badmintonspillere i verden på besøg

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Slå stille og roligt til bolden. I skal nok få lov til at slå mere kraftigt.

24 elitespillere fra en række nordjyske klubber får speciel undervisning af Kamilla Rytter Juhl og Christina Pedersen, der er nummer tre på verdensranglisten.

Spillerne lytter andægtigt til topspillernes råd.

- Jeg håber at blive lige så gode som Kamilla og Christina, fortæller Natasha Holm Jensen, der har spillet badminton i tre år i Brønderslev Badminton Club, og er udtaget til Talent Træning Nord.

- Ja, vi er talenter, bemærker Natasha. Men vi træner også meget, for at blive endnu bedre.

- Badminton er en sjov sport, siger hun.

Kamilla Rytter Juhl og Christina Pedersen spiller i dag for Greve, og de bor i København, hvor de træner to gange om dagen. Det sker sammen med de bedste spillere fra Danmark.

Det er et forholdsvist nyt initiativ, at alle klubber i Nordjylland inviteres til at deltage i talenttræningen i Talent Træning Nord.

Fem klubber har ønsket at være med i samarbejdet. Derfor kommer der spillere fra Hjørring, Arden, Støvring, Triton Aalborg og St. Restrup. Det sker 24 fredage i løbet af sæsonen.

- Det er forskellige trænere, som kommer på træningen, og det er teknik og taktik, der er på programmet, fortæller BBC-s formand, Dorthe Mølgaard.

- Formålet med træningen er, at spillerne bliver i barndomsklubben og træner med klubkammeraterne.

- Da vi i Brønderslev har flest U11A og U13 A, M og E-spillere, har vi valgt at lave fællestræning for disse årgange. Vi håber, at andre klubber vil lave fællestræninger for andre aldersgrupper.

- Vi har i samarbejde med disse klubber sammensat et fælles U11A-hold, som tager til Midtjylland, for at spille holdkampe. Holdet har kvalificeret sig til DM for hold i Solrød i dagene 12.-14. april.

- I BBC har vi også et U13A-storhold, som spiller holdkampe i Midtjylland og på Fyn, som har kvalificeret sig til DM for hold i Solrød.

- Fællestræningen har været en stor succes, og vi vil helt sikkert fortsætte med talenttræning i næste sæson, fortæller Dorthe Mølgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden