De øver sig i at flytte hjemmefra

Kumlhøj holder officiel indvielse af specialinstitutionens nyeste tilbud til unge 17. januar

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Fie Jarslet åbner døren til sit værelse og byder indenfor. Hun viser gerne, hvordan hun har indrettet sig i sit nye hjem. Her på Kumlhøj kan hun bo i op til fem år, mens hun vænner sig til at klare flere og flere ting på egen hånd.

I alt seks unge flyttede i august ind i en nyindrettet fløj af Kumlhøjs store bygning på Platanvej i Thisted. Indtil da var her fritidshjem for skolebørnene fra Østermølleafdelingen, men da afdelingen fik sin egen sfo på Rolighedsskolen, blev der mulighed for at omdanne lokalerne til ungdomsboliger i stedet.

Tilbuddet om midlertidig botræning for unge er nyt i Thisted Kommune. Tidligere har kommunen sendt unge til enten Limfjordsskolen i Løgstør eller et lignende tilbud i Ringkøbing, når man skulle have afklaret, hvilken type bolig der på længere sigt vil passe til den pågældende. Skal det være et botilbud eller snarere en boenhed med mere hjælp?

Fie Jarslet, der netop er fyldt 20 år, har således boet på Limfjordsskolen i to år, og hun har også gået i STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) i Løgstør. Men da muligheden opstod, ville hun gerne tilbage til Thisted.

For nyligt tog hele flokken samlet på juletur til Aalborg. Der blev købt julegaver i Bilka, og dagen sluttede med middag på Jensens Bøfhus. I Bilka så drengene deres snit til at købe en fødselsdagsgave til Fie. To nye parfumer.

De unge har selv holdt en julefrokost, hvor Fies fødselsdag også blev fejret. Desuden lægger Platanvej 16 hus til en ungdomsklub for unge fysisk/psykisk udviklingshæmmede, og nogle tirsdage låner man Dampmøllen i stedet. Så er der fest for unge fra både Thisted, Morsø og Skive kommuner.

- Det gør vi for også at give de unge mulighed for at gå på diskotek, siger Merete Lindegren, leder af Kumlhøj.

Hun glæder sig over at se, hvordan de unge fra det nye botræningstilbud allerede færdes hjemmevant i Thisted og benytter sig af mange af byens tilbud.

- Der er jo ingen grund til at botræne i Løgstør eller Ringkøbing, hvis man siden skal bo i Thisted, siger hun.

Kumlhøj holder officiel indvielse af det nye tilbud 17. januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.