15 danske charterfly aflyses af strejke hos SAS i weekenden

Strejken blandt piloter i SAS påvirker tusindvis af kunder hos Apollo Rejser i weekenden.

Selv om SAS-piloter flyver strandede gæster hjem i weekenden, vil strejken påvirke op imod 2500 skandinaver, som har fået deres fly aflyst i weekenden. (Arkivfoto). <i>Tt News Agency/Reuters</i>

Selv om SAS-piloter flyver strandede gæster hjem i weekenden, vil strejken påvirke op imod 2500 skandinaver, som har fået deres fly aflyst i weekenden. (Arkivfoto). Tt News Agency/Reuters

15 SAS-fly, som skulle flyve rejseselskabet Apollos gæster på charterferie i weekenden fra København eller Aalborg, er blevet aflyst som følge af SAS-piloternes strejke.

Det skriver mediet Check-in.dk.

I alt er 61 charterfly fra SAS blevet aflyst fra Skandinavien til forskellige feriedestinationer denne weekend, skriver mediet.

Fredag brød SAS-piloterne deres igangværende strejke udelukkende for at flyve strandede turister hjem. Og det var under forudsætning af, at der ikke blev sendt nye feriegæster afsted.

I løbet af weekenden vil der blive gennemført i alt 46 flyvninger fra rejsemål tilbage til Danmark, Sverige og Norge.

Seks af de flyvninger, som bliver gennemført, er til København.

Men ifølge Check-in.dk kan op imod 2500 skandinaviske gæster fra Apollo Rejser ikke komme hjem fra ferie, fordi deres fly er aflyst.

Konkret er der aflyst otte fly til København fra Chania, Gazipasa-Alanya, Kárphatos, Larnaca, Lesbos, Samos og Santorini. Derudover er der aflyst et fly fra Chania til Aalborg.

Altså vil en række danske charterturister, som er på ferie i Grækenland, i Tyrkiet eller Cypern, blive berørt af strejken i weekenden.

SAS og Apollo underskrev i marts en aftale om charterflyvninger for sommeren 2022 til en værdi på omkring 700 millioner danske kroner. Flyvningerne skal efter planen omfatte cirka 150.000 passagerer i hele sommerprogrammet.

Omkring 1000 SAS-piloter fra Danmark, Norge og Sverige gik mandag i strejke, efter at forhandlingerne imellem dem og SAS brød sammen. De har tilbudt at bryde strejken for at flyve strandede passagerer hjem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.