Dansk toprytter i åben krig: Anklager Helgstrand for snyd

Kendt dressurrytter læste Nordjyskes artikler om Andreas Helgstrand. Så undersøgte han sin egen handel med Helgstrand. Resultatet chokerede ham

Toprytter Daniel Bachmann Andersen anklager nu Andreas Helgstrand for snyd i en handel fra 2021. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Toprytter Daniel Bachmann Andersen anklager nu Andreas Helgstrand for snyd i en handel fra 2021. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:En af verdens bedste dressurryttere Daniel Bachmann Andersen går nu ud i et frontalangreb på hestemilliardæren Andreas Helgstrand.

Han beskylder ham for at have snydt i en hestehandel med den magtfulde formand for Dansk Varmblod, Jan Pedersen, der også sidder i toppen af den internationale avlsorganisation World Breeding Federation for Sport Horses. 

- Det her er ikke lille Lise, som han kalder det. Det er vores formand. Jeg er i chok - og forarget - over, at han kan finde på at snyde ham, siger Daniel Bachmann Andersen.

"Lille Lise" henviser til et udtryk, som Andreas Helgstrand brugte i Nordjyske i sidste uge om sine forretningspartnere. 

Sagen er kommet frem, efter at Nordjyske i sidste uge afslørede, at Andreas Helgstrand sælger heste bag om ryggen på forretningspartnere og i flere tilfælde oplyser en lavere pris, end hesten er solgt for.

Daniel Bachmann Andersen, der er på det danske dressurlandshold og i øjeblikket er nummer 20 på verdensranglisten, købte i januar 2021 halvdelen af hesten Gaston af Andreas Helgstrand. Han betalte 560.000 kroner plus moms, viser en købskontrakt, som Nordjyske er i besiddelse af.

Medejer

Andreas Helgstrand fortalte ham, at der var en medejer, Jan Pedersen, som havde halvdelen af hesten. Det skulle Andreas Helgstrand dog nok finde en løsning på, så Daniel Bachmann Andersen og Helgstrand Dressage kunne blive fifty-fifty-ejere af Gaston. 

Men da Daniel Bachmann Andersen læste Nordjyskes artikler i sidste uge og i øvrigt hørte rygter om Gaston-handlen, begyndte en tanke at rumstere i hovedet på ham: Var den handel, han var involveret i, mon gået rigtigt til?

Derfor ringede han til Jan Pedersen for at høre, hvor meget han fik for at sælge Gaston. Og her fik han at vide, at Andreas Helgstrand havde sagt til formanden for Dansk Varmblod, at han havde solgt hele hesten - ikke kun Jan Pedersens andel - og at prisen var 500.000 kroner, hvorfor Jan Pedersen fik 250.000 kroner.

Men ifølge Daniel Bachmann Andersen beholdt Andreas Helgstrand altså sin egen andel af hesten. Og herefter solgte han den anden halvdel videre til Daniel Bachmann Andersen. For over det dobbelte af det, han havde betalt Jan Pedersen.

Andreas Helgstrand møder igen kritik fra en partner, som mener, at hestehandleren har snydt. <i>Foto: Cathrine Ertmann</i>

Andreas Helgstrand møder igen kritik fra en partner, som mener, at hestehandleren har snydt. Foto: Cathrine Ertmann

Daniel Bachmann Andersen mener dermed, at Andreas Helgstrand har stukket over en kvart million kroner i lommen - penge som Jan Pedersen egentlig skulle have haft. 

- Det er ikke forretningsmetoder, jeg kan stå inde for. Det er vigtigt for mig at bakke nogle af mine kollegaer i branchen op, som ikke tør sige noget, og få sat fokus på den her måde at drive forretning på, siger Daniel Bachmann Andersen.  

Andreas Helgstrand skriver i en mail til Nordjyske, at han har et "godt og professionelt forhold" til Jan Pedersen.

"Vi har intet udestående med Jan (Pedersen, red.) og stiller os derfor ganske uforstående over for, at Daniel (Bachmann Andersen, red.) fremsætter mærkværdige beskyldninger vedrørende en handel, der er foretaget mellem og alene vedkommer Jan og os, skriver Andreas Helgstrand.

Sandheden

Jan Pedersen bekræfter over for Nordjyske, at han har sagt sandheden om sagen til Daniel Bachmann Andersen, men afviser at gå i detaljer i pressen.

- Det er ikke noget, jeg ønsker offentlighed om. I hvert fald hvad min del angår, siger han.

Hvorfor ikke?

- Det er privat. Det har vi fundet ud af, Andreas og jeg.

Hvornår har I fundet ud af det?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Har du fået penge af Andreas Helgstrand?

- Som sagt har jeg ikke nogen kommentarer.

Direkte adspurgt om, hvornår Jan Pedersen sidst har talt med Andreas Helgstrand, siger han, at han ikke kan huske det. Men da Nordjyske spørger, om de har talt sammen i sidste uge, bekræfter han. Men han vil ikke kommentere, om de har talt om handlen med Gaston. 

Daniel Bachmann Andersen læste Nordjyskes artikler om Andreas Helgstrands handelsmetoder og undersøgte derefter sin egen handel med Helgstrand.  <i>Foto: Lars Pauli</i>

Daniel Bachmann Andersen læste Nordjyskes artikler om Andreas Helgstrands handelsmetoder og undersøgte derefter sin egen handel med Helgstrand.  Foto: Lars Pauli

Daniel Bachmann Andersen ejer fortsat hesten sammen med Andreas Helgstrand, og den skulle ifølge den berømte hestehandler have udviklet sig så godt, at hesten i dag har en værdi på flere millioner kroner.

Men dressurrytteren vil nu undersøge, hvordan han kan komme ud af partnerskabet med Helgstrand Dressage, da han ikke længere ønsker at eje hest sammen med Andreas Helgstrand. 

Daniel Bachmann Andersen

  • Daniel Bachmann Andersen er en dansk dressurrytter 
  • Han er 32 år og gift med den norske rytter Tiril Bachmann Andersen. Sammen har de to børn
  • Han begyndte at ride som syv-årig. I 2019 blev han Danmarksmester for første gang
  • Han lå nummer otte på verdensranglisten i 2019 som bedste dansker
  • Han har tidligere både været ansat i Blue Hors og hos Helgstrand Dressage
  • Han og hans kone driver nu Bachmann Dressage på godset Julianelyst, som er ejet af Lego-milliardæren Agnete Kirk Thinggaard

Andreas Helgstrand med hest

Urent trav

Andreas Helgstrand har på få år opbygget et af verdens største salgshuse for dressurheste. Nordjyske går i en række artikler bag facaden i hestemilliardærens forretning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.