Ny Mærsk-topchef udvider ledelsen: Består af ni nationaliteter

Mærsk-chef forsøger at imødegå økonomiske udfordringer ved at udvide topledelsen med flere nye ansigter.

Vincent Clerc, den nytiltrådte topchef i Mærsk, kommer ikke til at sidde alene på ledelsesgangen. Tirsdag har han præsenteret en ny topledelse, som udvides fra syv til 16 personer. (Arkivfoto). <i>Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix</i>

Vincent Clerc, den nytiltrådte topchef i Mærsk, kommer ikke til at sidde alene på ledelsesgangen. Tirsdag har han præsenteret en ny topledelse, som udvides fra syv til 16 personer. (Arkivfoto). Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Historiske overskud har været virkeligheden for den danske rederikoncern Mærsk de seneste to år, men det økonomiske uvejr er begyndt at melde sig.

Til at imødegå den nye virkelighed har den nytiltrådte topchef, Vincent Clerc, tirsdag præsenteret en ny topledelse, der udvides fra syv til 16 personer.

Det siger han i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

- For at navigere igennem dette vil vi intensivere vores fokus på vores omkostninger. Derfor er jeg meget glad for at kunne præsentere vores nye topledelse, lyder det.

- Dette team omfatter ledere med en lang ansættelse i Mærsk og ledere med erfaring uden for virksomheden, hvilket medfører mangfoldighed af tankegang, alder, køn og nationalitet.

Ifølge Børsen spænder den nye ledelse over ni forskellige nationaliteter. Seks af de 16 medlemmer af topledelsen bliver kvinder.

- Sammen med teamet ser jeg meget frem til at fortsætte vores stærke momentum ind i næste fase af vores strategi, lyder det videre fra Vincent Clerc.

- Og jeg er spændt på at komme til at arbejde i den nye struktur.

Ændringerne træder i kraft fra 1. februar.

Mærsk har de senere år været særdeles begunstiget af høje fragtrater, som har været stærkt medvirkende til en række rekordhøje overskud de seneste to år.

Men fragtraterne er siden faldet markant tilbage.

Derfor får den nye ledelse ansvaret for, at Mærsk kommer igennem den nye virkelighed uden for mange skrammer.

- På omkostningsdelen skal der træffes nogle beslutninger, som kommer til at være svære. Vi skal balancere, så vi stadig kan levere høj kvalitet til vores kunder, men vi skal have fundet besparelser, siger Vincent Clerc til avisen Børsen.

I 2021 kunne Mærsk præsentere et historisk overskud på omkring 117 milliarder kroner. I 2022 har det kurs mod at blive langt større.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden