Hjallerup

Et hus for hele byen

Hjallerup Samvirke er ved at købe bankbygning til byens hus

Fire personer, som stod centralt i debatten om den tidligere bankbygning. Det er fra venstre Erik Topp (tidligere formand for Samvirke), Godtfred Pedersen (Byudviklingsudvalget), Christian Pedersen (afdelingsdirektør i Nordjyske Bank) og John Ovesen (medlem af forretningsudvalget i Samvirke). 	?Foto: Ole Torp

Fire personer, som stod centralt i debatten om den tidligere bankbygning. Det er fra venstre Erik Topp (tidligere formand for Samvirke), Godtfred Pedersen (Byudviklingsudvalget), Christian Pedersen (afdelingsdirektør i Nordjyske Bank) og John Ovesen (medlem af forretningsudvalget i Samvirke). ?Foto: Ole Torp

HJALLERUP:- En solid og godt vedligeholdt bygning med 166 kvadratmeter i stueplan og 105 kvadratmeter på 1. sal. Sådan lød beskrivelsen af bygningen på hjørnet af Nørre Allé og Stationsvej i Hjallerup, som Hjallerup Samvirke havde indkaldt til borgermøde om.

Der er nemlig mulighed for at erhverve bygningen, som tidligere rummede Nordjyske Banks Hjallerup-afdeling. Efter fusionen med Nørresundby Bank er bankforretningerne nu flyttet ned i Hjallerup Centret.

Mødet blev holdt i Kulturhuset, og John Ovesen og Jan Aarup fra Arealudlejningsudvalget repræsenterede Samvirke. I sin indledning præsenterede John Ovesen bygningen og nævnte, at man allerede havde drøftet sagen i forretningsudvalget. Et af de forslag, som var fremkommet der, var, at man erhvervede bygningen og rev den ned for at få en større og skønnere plads foran Kulturhuset.

Da man tog hul på debatten, viste det sig, at der var flere i forsamlingen, som støttede netop dette forslag, men der dukkede ret hurtigt andre forslag op. Knud Aaen fortalte om de investeringer blandt andet i bygninger, som han havde været med til i sin tid i Samvirke. Han støttede forslaget om nedrivning, så der kunne blive flere parkeringspladser.

Otto Nygaard gik også ind for, at Samvirke købte ejendommen, men lod den stå og benyttede den til administration for Samvirkes mangeartede aktiviteter, og med mulighed for at mindre foreninger uden klublokale kunne afholde møder her. Det støttede den mangeårige formand for Byudviklingsudvalget, Godtfred Pedersen, idet han sagde, at byen bør kunne råde over, hvad der skal ske med bygningen, og derfor bør Samvirke erhverve den.

Et forslag om at indrette det førnævnte kontor for Samvirke på 1. sal og så lave et spillested og værtshus på frivillig basis i stuen fik en kølig modtagelse. Indvendingerne gik på, at det ville medføre en unfair konkurrence overfor Hotel Hjallerup Kro og Kulturhuset.

Den tidligere formand for Samvirke, Erik Topp, sagde, at økonomien i et køb af huset ikke ville være noget problem for Samvirke.

- Man bør købe det til byen og så finde ud af, hvad det kan bruges til, slog han fast og tilføjede, at man tidligere ved bankfusioner har set, at der fremkom nogle midler, som tit blev overført til fonde, som støttede almenvellet. Det kunne måske også være tilfældet ved denne fusion, og så kunne Nordjyske Bank vederlagsfrit overlade bygningen til byen.

Der skal være truffet en afgørelse senest 1. december, og de forskellige forslag kan om kort tid ses på Hjallerup.info. Mødet sluttede med, at John Ovesen konkluderede, at der var overvejende stemning for, at Samvirke erhvervede bygningen, hvilket blev bekræftet et kraftigt ”ja-kor”, som tilsyneladende var énstemmigt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.