Løgstør

Europæisk rumfart kom ind på Løgstør Skole via Skype

Elever undervist af den europæiske rumfartsorganisation EAS fra Holland

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fysikelever på Løgstør Skole blev langt klogere på, hvad det er ESAs rumfartsprogram går ud på. Foto: Daniel Bygballe

LØGSTØR:110 fysikelever i 7. og 8. klassetrin på Løgstør Skole kunne torsdag blive langt klogere på europæisk rumfart i mediateket på Løgstør Skole.

Her havde skolen nemlig via Skype-forbindelse koblet sig op til den europæiske rumfartsorganisation ESA i Holland. Her sad civilingeniør Peter Jensen klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

Peter Jensen er en af 18 danskere blandt de 2000 ESA-ansatte, og han havde i går givet Løgstør Skole viceskoleleder Lise Winther Carlsen håndslag på at bruge nogle af sin ellers travle arbejdstimer på at gøre eleverne klogere på stort og små i rummet.

Blæst op på storskærm

Per Jensen arbejder på ESAs afdeling i Noordwijk i Holland, og blev herfra blæst op på en storskærm i mediateket på skolen, hvor eleverne udover at blive klogere på rumfartsprogrammet også sad og fik et lille indblik i, hvad medlemslandene i ESA får for 30 milliarder kroner.

- Vi vil rigtig gerne forsøge at give eleverne en lidt anderledes skoledag og hente nogle samarbejdspartnere ind. Gerne fra hele verden. Og til det er store fælles Skype-konferencer jo et fantastisk værktøj, siger viceskoleleder Lise Winther Carlsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.