Europæisk rumfart kom ind på Løgstør Skole via Skype

Elever undervist af den europæiske rumfartsorganisation EAS fra Holland

Lasse Damsgaard
De 110 elever i 7. og 8. klasse på Løgstør Skole, der har fysik, kunne via en Skype-forbindelse til storskærm i mediateket høre Peter Jensen fortælle direkte fra ESAs afdeling i Holland, hvor han arbejder. Foto: Daniel Bygballe
Løgstør 28. november 2014 06:00

LØGSTØR: 110 fysikelever i 7. og 8. klassetrin på Løgstør Skole kunne torsdag blive langt klogere på europæisk rumfart i mediateket på Løgstør Skole.

Her havde skolen nemlig via Skype-forbindelse koblet sig op til den europæiske rumfartsorganisation ESA i Holland. Her sad civilingeniør Peter Jensen klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

Peter Jensen er en af 18 danskere blandt de 2000 ESA-ansatte, og han havde i går givet Løgstør Skole viceskoleleder Lise Winther Carlsen håndslag på at bruge nogle af sin ellers travle arbejdstimer på at gøre eleverne klogere på stort og små i rummet.

Blæst op på storskærm

Per Jensen arbejder på ESAs afdeling i Noordwijk i Holland, og blev herfra blæst op på en storskærm i mediateket på skolen, hvor eleverne udover at blive klogere på rumfartsprogrammet også sad og fik et lille indblik i, hvad medlemslandene i ESA får for 30 milliarder kroner.

- Vi vil rigtig gerne forsøge at give eleverne en lidt anderledes skoledag og hente nogle samarbejdspartnere ind. Gerne fra hele verden. Og til det er store fælles Skype-konferencer jo et fantastisk værktøj, siger viceskoleleder Lise Winther Carlsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...