Forbrugerpolitik

Flyvestation med rød smiley

Ringe sikkerhed, dårlige arbejdsstillinger, kræftfremkaldende udstødningsgasser og andet fører til påbud fra Arbejdstilsyn

Flyvestation Aalborg har fået en sur smiley fra Arbejdstilsynet. Arkivfoto

Flyvestation Aalborg har fået en sur smiley fra Arbejdstilsynet. Arkivfoto

AALBORG:Sundhedsskadelige arbejdsstillinger, dårligt indeklima og personfarlige foranstaltninger har resulteret i, at Arbejdstilsynet har givet Air Transport Wing Aalborg en rød, sur smiley.

27. september 2012 var Arbejdstilsynet forbi arbejdspladsen, der blandt andet står for Forsvarets lufttransport og drift af Flyvestation Aalborg.

Besøget resulterede i 10 påbud, hvor arbejdsmiljøreglerne var overtrådt, viser en aktindsigt, som Nyhedsbureauet Newspaq har fået.

Overtrædelserne indbefatter blandt andet dårlige arbejdsstillinger, som kan medføre skader på ryg, skulder og nakke, kræftfremkaldende udstødningsgasser i lokaler og værksteder samt ulykkesfare ved håndtering af paller.

Adskillige påbud

- Vi har givet påbud om ergonomi, på ulykkesrisici og på kemiske risici, og selvom der er tale om en stor virksomhed, så skal arbejdsmiljøet være i orden på alle områder. Derfor skal alle forhold på Air Transport Wing Aalborg bringes i orden, siger tilsynschef på Tilsynscenter Nord, Gitte Møller Jensen, til Newspaq.

Af de 10 påbud har virksomheden efterkommet de syv. Air Transport Wing Aalborg har udbedt sig fristforlængelse i to sager, begge omhandlende uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, mens en sag om dårlig luftkvalitet i et vagtlokale, hvor medarbejdere har klaget over hovedpine og næseblod, skal efterkommes inden 1. juli.

Ifølge afdelingsformand i Centralforeningen for Stampersonel Kim Poulsen kan overtrædelserne skyldes pres.

- I en periode, hvor der sker store forandringer i Forsvaret, og hvor der er så mange, der render rundt farlige steder som Afghanistan, hvor bomberne regner ned over os, så kan det godt være, man blive en smule mindre opmærksom på, om man nu løfter lidt for meget. Der kan arbejdsmiljøet havne i anden række, og det er selvfølgelig ikke ok, siger formanden til Newspaq.

Beklager påbud

Hos ledelsen i det nordjyske beklager man påbuddene, men afviser, at pres er årsagen.

- Jeg mener ikke, man kan kæde de to ting sammen. Vi har vores normale drift, og den kører uanset, om vi har udsendingen eller ej, siger sektionschef, major Bjarne Terkelsen.

Han mener, at der altid vil være ting at påpege i en virksomhed, som beskæftiger over 400 mennesker, men at påbuddene bliver taget til efterretning.

- Det er som at kigge sig selv i spejlet, og vi har rigtig mange kroge i vores virksomhed, og vores egen arbejdsmiljø-organisation har ikke fanget alt. Derfor er jeg glad for, at Arbejdstilsynet nu har hjulpet os på vej, og vi har nu en plan for, hvordan det hele bliver udbedret, forklarer majoren.

Arbejdstilsynet behandler nu Air Transports Wing Aalborgs anmodninger om fristforlængelser. Herefter forventer tilsynet, at alle påbud er efterkommet i løbet af de næste måneder.

Virksomheden vil få et kontrolbesøg inden for 12 til 18 måneder. Hvis der opstår nye problemer eksempelvis en ulykke, vil det ske før.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.