Forældre kæmper for datteren Merle

Effekten af et opslag på Facebook har været overvældende, erkender ung familie fra Nykøbing

Ida Smith og Diana Holm
Mette og Peter Balle Hermansen med datteren Merle har haft haft nogle hektiske dage, siden Mette natten til fredag lagde et opslag ud på Facebook, hvor hun beder venner og andre om at lægge pres på politikere og ikke mindst Medicinrådet for at få godkendt en medicin, som de håber vil kunne bremse Merles sygdom.
Morsø 17. april 2018 10:47

NYKØBING: Siden Mette og Peter Balle Hermansen, Nykøbing, for fire dage siden lagde et opslag på Facebook, hvor de beder om hjælp til deres 22 måneder gamle datter Merle, der lider af en sjælden form for muskelsvind, er det væltet ind med reaktioner og sympatitilkendegivelser. Opslaget er delt næsten 20.000 gange, og medier har stået i kø for at snakke med parret.

- Det har været ret overvældende og også grænseoverskridende at eksponere vores barn på den måde, oveni at vi forsøger at bearbejde vores sorg over Merles sygdom. Men vi ville ikke kunne se os selv i øjnene, hvis ikke vi gjorde noget, siger Peter Balle Hermansen.

Det er kun tre uger siden, Merle fik stillet diagnosen spinal muskelatrofi (SMA) type 2. Sygdommen betyder, at alle muskler i hendes krop med tiden vil blive svagere og svagere, og hun vil miste sin evne til at stå og kunne se frem til et liv i kørestol.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...