Uenighed om lån til Forsyningen

Venstre stemte nej: Mette Hardam vil have en redegørelse over hvordan lånene skal afvikles

Birgit Hansen: Investeringerne i den grønne omstilling er kostbar og vi har tillid til at Forsyningen løfter den opgave, som de skal

Birgit Hansen: Investeringerne i den grønne omstilling er kostbar og vi har tillid til at Forsyningen løfter den opgave, som de skal

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Forsyning A/S med tilhørende selskaber har over de seneste år haft gang i en kæmpemæssig grøn omstilling.

Og det koster penge.

I år forventes udgiftsramme at nå op i godt 375 millioner, som kommunen skal stilles garanti for.

Disse penge lægger sig over store investeringer i de seneste år, så man når en samlet investering på ganske tæt med en milliard.

I følge Forsyningen A/S vil der i løbet af 2022 kun blive optaget de nødvendige lån, i form af kreditkontrakter og træk på konti, til finansiering af anlægsudgifter og i takt med, at selskabernes likviditet ikke kan afholde udgifterne, og den endelige finansiering kan hjemtages.

Sagen var til debat i Økonomiudvalget og her endte det med en afstemning, idet Venstre ikke ønskede at udstede det, de ser som en blancocheck til Forsyningen.

- Jeg har brug for at se, hvordan Forsyningen forventer at de mange lånkroner skal betales tilbage, siger Mette Hardam (V), der har sæde i økonomiudvalget.

- Mig bekendt er taksterne ikke steget i takt med de investeringer, der er foretaget, og her kunne jeg godt tænke mig at vide, hvornår det så sker.

Uden redegørelsen blev det et nej fra Venstre.

De øvrige økonomiudvalgsmedlemmer stemte ja.

- Investeringerne i den grønne omstilling er kostbar og vi har tillid til at Forsyningen løfter den opgave, som de skal, siger borgmester Birgit S. Hansen (S), der understreger at rammefrigivelse er helt i tråd med den praksis, der har været anvendt i mange år.

Sagen ender på byrådets bord.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.