Aalborg

Glæde over statsjob

Aalborg kan se frem til 219 nye arbejdspladser

Rektor for Aalborg Universitet Per Michael Johansen glæder sig.

Rektor for Aalborg Universitet Per Michael Johansen glæder sig.

AALBORG:Aalborg kan se frem til 219 statslige arbejdspladser som et led i regeringens ny udflytningsstrategi, - nemlig 96 arbejdspladser fra Geodatastyrelsen, 13 søopmålere fra forsvaret, som indgår i Geodatastyrelsens organisation og 50 arbejdspladser fra Ankestyrelsen, som i forvejen har et kontor i Aalborg og 60 arbejdspladser fra SKAT.

- Vi er rigtig glade for, at man fra regeringens side har valgt at placere 219 statslige jobs i Aalborg, og vi glæder os rigtig meget til at tage imod de mange medarbejdere og deres familier, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

- En flytning fra København til Aalborg har selvfølgelig store konsekvenser for de mange medarbejder i styrelsen og deres familier, og Aalborg Kommune er parat til at yde en indsats for at få de nye indbyggere til at føle sig godt tilpas i det nordjyske, tilføjer han

Borgmesteren understreger, at Aalborg Kommune heldigvis er vant til at tage imod nye medarbejdere og deres familier SDå nu vil han hurtigst muligt få sat nogle folk i gang med at få undersøgt mulighederne for blandt andet at hjælpe udflytternes ægtefæller med job.

- Vi er heldigvis inde i en periode, hvor der bliver skabt rigtig mange nye job i Aalborg Kommune, og det gør jo situationen meget lettere, mener Kastrup-Larsen.

I Business Aalborg har man allerede gjort sig de første tanker om, hvad man kan gøre for at tage bedst muligt imod de nye medarbejdere og deres familier.

- Vi vil sammen med Jobcentret lave et ægtefælleprogram, hvor vi blandt andet vil gøre, alt det vi kan for at få formidlet kontakt til mulige nye arbejdsgivere – både inden for det offentlige og inden for det private erhverv. Vores erfaring er, at når vi får nye virksomheder, så er det helt afgørende for successen af flytningen, at der også kan skabes job til ægtefællerne og det gælder selvfølgelig også, når der er tale om en statslig styrelse, fortæller erhvervschef Tonny Thorup.

Rektor for Aalborg Universitet Per Michael Johansen byder også de 96 medarbejdere fra Geodatastyrelsen velkommen i Aalborg.

- Aalborg Universitet har en række forskningsområder, der kan understøtte den faglige udvikling i en moderne Geodatastyrelse. Det er bl.a. vores IT og software, dataindsamling med GPS, satellit og antenneforskning, der vil kunne bidrage positivt. Vi er også kendt for vores kapacitet til at indgå resultatorienteret og givtigt samarbejde med både erhvervsliv og offentlige myndigheder. Den kapacitet vil vi selvfølgelig også stille til rådighed for Geodatastyrelsen, siger Per Michael Johansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst