Nordjylland får 500 nye statslige arbejdspladser

Hjørring bliver nordjysk topscorer med 257 nye arbejdspladser

Esben Agerlin Olsen
Statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Scanpix (arkiv)
København 1. oktober 2015 12:56 - Opdateret 3. oktober 2015 09:39

KØBENHAVN: Regeringen vil flytte 500 statslige arbejdspladser til Nordjylland af de knap 4000 statslige arbejdspladser, som skal flyttes fra København. Det fremgår af den plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fremlagt.

I Nordjylland bliver Hjørring den by, som får flest nye arbejdspladser. Byen får i alt 257 nye arbejdspladser, heraf 31 fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse og 226 i Statens Administration, som er en styrelse under Finansministeriet med fornyelse og effektivisering som opgave. Skatteminister Karsten Lauritzen (V), som var med til at præsentere planen, kommer fra Hjørring.

Aalborg bliver den næststørste modtager med 219 arbejdspladser. Det handler om 60 arbejdspladser fra SKAT og 96 i Geodatastyrelsen, 13 under søopmåling fra forsvarets skibe og 50 arbejdspladser fra Ankestyrelsen.

Brønderslev får 37 arbejdspladser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Udflytningen af statslige arbejdspladser er et led i regeringens plan om at sprede den økonomiske vækst, så den ikke kun finder sted i hovedstadsområdet og Østjylland, forklarer statsministeren.

I dele af landet kan det være svært for den ene ægtefælle at få job, hvis den anden får nyt job.

Planen skal være gennemført inden udgangen af 2017.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...