Henning G i spidsen for travbanen

Henning G. Jensen - ny formand for Aalborg Væddeløbsforening. Arkivfoto: Grete Dahl

Henning G. Jensen - ny formand for Aalborg Væddeløbsforening. Arkivfoto: Grete Dahl

Aalborgs tidligere bykonge, Henning G. Jensen er blevet valgt til ny formand for Aalborg Væddeløbsforening.

Henning G. Jensen er indtrådt i bestyrelsen for Aalborg Væddeløbsforening, og bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Henning G. Jensen som formand og den hidtidige formand Bo Jørgensen.

Begrundelsen for at hente eksborgmesteren ind i bestyrelsen er, at Henning G. Jensen dels har et godt kendskab til dansk og nordisk hestevæddeløb fra en årelang interesse for hestesporten og dels lang politisk og erhvervsmæssig erfaring med at drive og udvikle en organisation i et marked i forandring i bl.a. Aalborg Lufthavn, hvor han er formand.

Han har gennem sit store netværk mulighed for at bidrage til udvikling af Aalborg Væddeløbsforening og Racing Arena Aalborg.

- Dansk Hestevæddeløb går fra 1. januar 2017 ind i en periode med store forandringer i Hestesporten, siger næstformand Bo Jørgensen, og han fortsætter:

- Organisationerne bag Dansk Hestevæddeløb og regeringen har arbejdet med en plan omkring liberalisering af Dansk Hestevæddeløb. Vi forventer, at planerne bliver vedtaget og vi efterfølgende fra 1. januar 2017 skal påbegynde processen med tilpasning og liberalisering af dansk hestevæddeløb. Det får stor betydning for Aalborg Væddeløbsforening og Racing Arena Aalborg, og vi har i bestyrelsen besluttet os for at placere Aalborg centralt i processen og udviklingen. Vi har tidligere ansat ny direktør i Aalborg Væddeløbsforening, og nu strammer vi også op i bestyrelsen, således at vi bedst muligt er klar til at møde de kommende udfordringer.

Passion for hestesport

- Jeg er glad for at kunne bidrage til hestesportens udvikling, siger den nye bestyrelsesformand.

- Dansk hestesport skal tilpasse sig tiden og er i gang med en stor liberalisering og udvikling. Aalborg Væddeløbsforening med Racing Arena i Aalborg, der har en stor andel af de bedste trænere, heste og opdrættere i Danmark, skal deltage aktivt i den proces. Det er en stor opgave, og der er mange udfordringer, der skal løses undervejs. Jeg har en stor passion for dansk hestevæddeløb, og jeg vil forsøge, at bidrage positivt til at præge udviklingen og fremme såvel dansk hestesport som Aalborg Væddeløbsforening og Racing Arena Aalborg, understreger Henning G. Jensen.

Henning G. Jensens søn Peter Jensen er i øvrigt om muligt endnu mere kendt end sin far indenfor travsporten. Han er nemlig professionel travtræner og kusk og har allerede haft en stribe vinderheste, som har ført store pengepræmier til Peter Jensens stald.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.