Hjerteforeningen lukker rådgivningscenter i Aalborg

Fire centre landet over skal lukke - 20 medarbejdere bliver fyret

EMNER 30. september 2014 17:41

NORDJYLLAND: Hjerteforeningen fyrer 20 medarbejdere og lukker deres rådgivningscentre i Næstved, Aalborg, Kolding og Esbjerg. Det sker i følge foreningen som led i en organisatorisk tilpasning, der skal sikre et bredere fagligt fundament i de tre tilbageværende rådgivningscentre i Århus, Odense og København, oplyser DR Sjælland.

- 75 pct af vores rådgivning foregår i dag pr. mail eller telefon og alt for få bruger vores centre. Vi vil gerne nå ud til dem, der har de færreste ressourcer og det tror vi på vi kan nå ved at styrke bl.a. den telefoniske rådgivning, siger Hjerteforeningens direktør Kim Høgh til DR Sjælland.

Men lukningen af rådgivningscenteret i Næstved er dårligt nyt for de sjællandske hjertepatienter. Sådan lyder vurderingen fra Per Frandsen, som i 10 år var frivillighedskoordinator for Hjerteforeningens arbejde i Region Sjælland.

- Jeg synes virkelig man skærer den gren over man selv sidder på med den tætte kontakt til patienterne. Jeg ved ikke, hvor mange hjertepatienter fra Nakskov, der fremover har råd til at tage til København for at få rådgivning, siger Per Frandsen.

Hjerteforeningens rådgivningscenter i Næstved lukker på torsdag. Foreningen er en af Danmarks største sygdomsbekæmpende organisationer med 136.500 medlemmer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...