Intet samarbejde

Borgere i Asaa føler slet ikke, at de er taget med på råd

1300 borgere kræver Tonnishave bevaret. Borgerne synes ikke de er taget med på råd. Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

1300 borgere kræver Tonnishave bevaret. Borgerne synes ikke de er taget med på råd. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

ASAA:- Der er nogen, der har misforstået noget. Det siger Thomas Nymann, formand for Asaa Borgerforening og og Peter Koch fra Pårørendegruppen, i debatten omkring Tonnishave.

Gruppen har i en henvendelse til Brønderslev Byråd resumeret borgerforslag i relation til Tonnishave, som har været fremført på borgermødet i Asaa og på møderne med kommunen.

- Senest har vi kommunikeret det op til møderne med kommunen. Det er kommunen der på borgermødet i Asaa, har efterspurgt forslag og ideer - og det har alle spillet konstruktivt ind med, udtaler Thomas Nymann og Peter Koch.

- En gang imellem kunne man godt få den tanke, at nogen måske har misforstået noget. Vi anbefaler derfor kraftigt at holde fokus på sagen og de ældre borgere. Det må handle om at se muligheder og finde gode løsninger i relation til ældreomsorgen. - Det forudsætter imidlertid, at der lyttes til de mange borgere, som ønsker Tonnishave bevaret, siger de.

Ældre Sagen i Dronninglund med 1600 medlemmer, Asaa Borgerforening og by, Pårørendegruppen, samt Borgermødet i Asaa har samstemmende kommunikeret det synspunkt - som 1300 borgere har skrevet under på - nemlig at man ønsker at bevare Tonnishave med 20 plejehjemspladser, som det er i dag. Det strømmer ind med opbakning til disse synspunkter fra mange steder i landet.

- Asaa-borgerne er godt tilfreds med plejehjemmet Tonnishave, som det er. Man kan køre videre med det, siger Asaa Borgerforening, Ældre Sagen i Dronninglund og Pårørendegruppen.

- Hvis kommunen ønsker at renovere Tonnishave, så kan kommunen gøre det.

- En tredje mulighed er naturligvis at bygge nyt, som kommunen tidligere har lovet, og reserveret penge til. Kommunen kan bygge et nyt plejehjem med tilsvarende kapacitet og døgnpleje-funktioner. Skulle kommunen ønske at forfølge dette scenarie kan det ske efter en egnet model, som aftales nærmere mellem kommunen og de implicerede parter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.