Brutalt morgenmøde: 56-årig gennembanket på campingplads

To mænd varetægtsfængslet efter grundlovsforhør - begge nægter sig skyldige

Den brutale vold foregik på Rødhus Klit Camping, ifølge politiet. <i>Arkivfoto</i>

Den brutale vold foregik på Rødhus Klit Camping, ifølge politiet. Arkivfoto

Opdateret søndag med nye oplysninger

RØDHUS:Det var et regulært mareridt, en 56-årig mand gennemlevede i de tidligere morgentimer lørdag på Rødhus Klit Camping. 

Det blev afsløret, da to mænd på 43 og 46 år søndag middag blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg og sigtet for vold af særlig rå, brutal og farlig karakter. De to mænd blev anholdt to forskellige steder i Jammerbugt Kommune. Den ene blev anholdt lørdag eftermiddag, den anden lørdag aften.

Kl. 5 mødte den 43-årige og hans tre år ældre medsammensvorne ifølge anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi op og gennembankede den 56-årige mand i en grad, så han en overgang var i livsfare. Han er fortsat indlagt på Aalborg Universitetshospital, hvor han behandles for omfattende skader.

- De har overfaldet ham med flere spark og slag på kroppen og i ansigtet, så han fik flere brud på ansigtsknogler, ribben og brystben. Med en ukendt genstand har de tilføjet ham flere snitsår i ansigtet samt på venstre arm og ben, så han blev bragt i livsfare, oplyser anklager Stephen Pedersen fra Nordjyllands Politi.

På begæring fra anklagemyndigheden blev dørene lukket ved grundlovsforhøret af hensyn til den fortsatte efterforskning. Af samme grund er det ikke muligt at bringe detaljer fra de sigtedes forklaringer, men de blev begge varetægtsfængslet frem til 2. september, oplyser Stephen Pedersen.

De to sigtede nægter sig begge skyldige.

Straffelovens paragraf 245

  • § 245: Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Kilde: Retsinformation.dk