Danmarks bedste mikrobryggerier og dans i verdensklasse: Her er din liste over sommerens festivaler i Aalborg

Oplev Danmarks bedste mikrobryggerier samlet på én dag, gourmet til kraftigt beskårede priser og en helt ny festival for elektronisk musik og street art. Her er din liste over sommerens festivaler i Aalborg - lige til at printe ud. 

Din sommer i Aalborg kan syde, hvis bare du ved, hvor du skal gå hen, for der er nok at vælge imellem. Her er sommerens vidt forskellige lokale festivaler - der er garanteret flere på listen, du ikke kender! <i>Arkivfoto: Bent Bach</i>

Din sommer i Aalborg kan syde, hvis bare du ved, hvor du skal gå hen, for der er nok at vælge imellem. Her er sommerens vidt forskellige lokale festivaler - der er garanteret flere på listen, du ikke kender! Arkivfoto: Bent Bach

Der er selvfølgelig andre årsager til at tage til festival i den anden ende af landet, men tilbringer du en del af sommeren i Aalborg, er der masser af oplevelser i vente fra nu og langt ind i sensommeren.

Et øjeblik på Nibe 2021. <i>Arkivfoto: Henrik Louis</i>

Et øjeblik på Nibe 2021. Arkivfoto: Henrik Louis

På årets Nibe kan du synge med på 'Sexbomb' og 'She's a lady', når Tom Jones lægger vejen forbi - ifølge The Guardian er han i topform på en scene!

På årets Nibe kan du synge med på 'Sexbomb' og 'She's a lady', når Tom Jones lægger vejen forbi - ifølge The Guardian er han i topform på en scene!

29. juni - 2. juli: Tilbage til normalen i Nibe

Danmarks 6. største musikfestival kan omsider folde sig ud ovenpå år i nedskalerede udgaver ovenpå corona og byder i år på tæt på 100 koncerter i Skalskoven- vi krydser fingre for godt vejr!

I år lyder nogle af de større navne på Black Eyed Peas, Tom Jones, Carly Ray Jepsen, D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy.

Køber du inden 20. juni, kan du få partoutbilletten til nedsat pris.

Se det fulde program her.

Tag børnene eller vennerne med på 1000Fryd og oplev Aalborgs upcoming kunstnere lige nu.

Tag børnene eller vennerne med på 1000Fryd og oplev Aalborgs upcoming kunstnere lige nu.

1. og 2. juli: Undergrowth Festival

Opdag de lokale upcoming kunstnere, der skaber den kulturelle scene i Aalborg, på to dage fyldt med kunst, musik, performances og paneldebatter. Blandt andet om, hvordan man skaber en endnu bedre by for udøvende kunstnere. Festivalen foregår på 1000Fryd, den er både for børn og voksne, og du kan stille sulten med vegansk mad fra VeganDóttir, som overtager 1000fryds traditionelle veganske suppekøkken.

Hold øje med programmet her

Colorz Festival hedder Aalborgs nye festival, der minimum kommer til at løbe den næste tre år frem. 

Colorz Festival hedder Aalborgs nye festival, der minimum kommer til at løbe den næste tre år frem. 

28. til 30. juli: Ny festival for gadekultur og elektronisk musik i Kildeparken

Endnu en helt ny festival - Colorz Festival - opstår denne sommer, når internationale musiknavne samt stjerner indenfor street art, parkour, kropskunst og skateboarding i verdensklasse flytter ind i hjertet af Aalborg - samlet byder festivalen på 109 artister! Det hele krydres med cocktails, kolde fadøl fra hanerne og streetfood.

Blandt 35 livekoncerter kan du blandt andet opleve L.O.C., Kato, Branco, popkometen Erica Jane og amerikanske Suger Hill Gang med verdens bedst sælgende rapsingle i bagagen.

En partoutbillet til alle dage koster 595 kr. Børn under 11 år kommer gratis ind.

Læs mere om festivalen her

Super Nova Jazzblast er arrangeret af JAZZ9TUS og Meutiviti - i år i samarbejde med Langes Gård, Center for Dansk Jazzhistorie, Huset i Hasserisgade og El Mundo. I forgrunden franske Musina Ebobissé på saxofon fra sidste års festival.  <i>Foto: Aske Stubkjær Madsen</i>

Super Nova Jazzblast er arrangeret af JAZZ9TUS og Meutiviti - i år i samarbejde med Langes Gård, Center for Dansk Jazzhistorie, Huset i Hasserisgade og El Mundo. I forgrunden franske Musina Ebobissé på saxofon fra sidste års festival.  Foto: Aske Stubkjær Madsen

Supernova Jazz Blast <i>Foto: Lucas Illanes / HideOut Studio</i>

Supernova Jazz Blast Foto: Lucas Illanes / HideOut Studio

27. til 30. juli: Aalborgs unge jazzmiljø i vild eksplosion

Som en kulmination på mange års arbejde med at få etableret et jazzmiljø i Aalborg, åbnede lokale jazzarrangører sidste sommer dørene for Supernova Jazz Blast.

Her kunne man over fire dage opleve 20 jazzkoncerter - fra store udenlandske navne og bigbands til jamsessions i sene nattetimer med kunstnere fra ud- og indland og masser af unge lokale musikere. Også publikum var efter sigende unge - mange af dem førstegangslyttere til jazz.

Blandt nogle af navnene finder du Mega Impro fauna, Cort Lunde, Kemaca Kinetic, Hivemind og Eyal Lovett.

Sidste år blev festivalen med cirka 600 billetter udsolgt, så køb billetten i god tid.

Pris per koncert: 35 kr.

Du kan skrive sig op til deres nyhedsbrev her.

Aalborg Operafestival i Sprittens rå rammer.  <i>Foto: Nicolas Cho Meier / Musikkens Hus</i>

Aalborg Operafestival i Sprittens rå rammer.  Foto: Nicolas Cho Meier / Musikkens Hus

11. til 14. august: Aalborg Operafestival

Er du til opera, er denne festival et must, og er du ikke, skal du prøve den alligevel på grund af dens mange spændende formater. Her kan du opleve altankoncerter, natkoncerter til lysdesign, operamiddag, opera-morgensang, koncerter i det fri ved Gjøl Havn og Blokhus Strand og store kunstnere, der giver dig vilde duetter og arier.

Se hele programmet her

Meutiviti Festival har i år ti år på bagen.

Meutiviti Festival har i år ti år på bagen.

18. til 20. august: "Årets Koncertoplevelse" jf. Danish Music Awards

At Aalborg er blevet en jazzby står tydeligt, når du på blot én sommer kan gå til flere jazzfestivaler i Aalborg.

Sommerens anden jazzfestival hedder Meutiviti, og den har ti år på bagen i år og blev til som en pendant til Bluesfestivalen “Den Blå”. Siden da har den tilbudt koncerter hver sommer og hen over året - sidste år vandt den Danish Music Awards pris “Årets Koncertoplevelse” for koncertrækken 'Impro Fauna'.

Festivalen kobler nationale og internationale kunstnere med lokale nordjyske musikere, der indgår i samarbejder i løbet af festivalen og komponerer ny musik.

Blandt navne kan du opleve KAWA og Jens Fisker.

En partoutbillet til hele festivalen koster 139 kr.

Følg med i festivalen her.

Den Blå Festival byder på koncerter ude såvel som inde på små, intime spillesteder.  <i>Arkivfoto: Grete Dahl</i>

Den Blå Festival byder på koncerter ude såvel som inde på små, intime spillesteder.  Arkivfoto: Grete Dahl

 <i>Arkivfoto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen

17. til 21. august: Den Blå Festival

Bliver du ikke mættet af 'all that jazz' - eller er du bare mere til blues, så skal du fortsætte på Den Blå Festival, der byder på 60 koncerter med kunstnere fra Danmark, Ungarn, USA, England, Tyskland, Sverige, Finland, Cuba og Indien! Den bliver ligesom før corona afholdt på to udendørs scener og en masse indendørs spillesteder - et af de nye er AbZalon i Absalonsgade!

Programmet deles ud omkring 1. juli.

Et øjeblik fra en performance på sidste års Mutation Week. Initiativtagerne bag festivalen er Det Hem’lige Teater, KORMA, Huset i Hasserisgade og Kunsthal NORD. <i>Foto: Simon Bendix</i>

Et øjeblik fra en performance på sidste års Mutation Week. Initiativtagerne bag festivalen er Det Hem’lige Teater, KORMA, Huset i Hasserisgade og Kunsthal NORD. Foto: Simon Bendix

14. til 20. august: Kunst, musik og performance i overraskende forening

Dette er i høj grad en festival for de medvirkende - på Mutation Week bliver yngre kunstnere og musikere på tværs af kunstarter og genrer sat sammen, for at de sammen kan udvikle nye produktioner - og nye fællesskaber. Men der er også et udadvendt output. Ugen slutter nemlig af med en festival, hvor vi som publikum kan opleve resultaterne. Sidste år foregik det rundt i byens rum, dette år foregår den på Huset i Hasserisgade.

Deadline for open call for kunstnere er 15. juni - publikumsdagen offentliggøres senere.

Følg med i nyt om festivalen her.

Bag festivalen, der foregår på Studenterhuset, står det aalborgensiske mikrobryggeri, Bad Seed Brewing. <i>Privatfoto</i>

Bag festivalen, der foregår på Studenterhuset, står det aalborgensiske mikrobryggeri, Bad Seed Brewing. Privatfoto

20. august: Oplev Danmarks bedste mikrobryggerier

Allerede første gang, Bad Seed Beer Fest blev afholdt i 2019, var den en stor succes. Nu vender den efter en coronapause tilbage - denne gang med en endnu større pallette af bryggerier, man sjældent kan opleve samlet til én festival - den har i øvrigt netop været en del af programmet på Europas mest prestigefyldte ølfestival, Mikkeller Beer Celebration Copenhagen. 

Når du har indløst billet, kan du frit smage på alle bryggeriernes øl, som vil være særligt udvalgt til festivalen og byder på både velbryggede, klassiske stilarter til moderne, eksperimenterende bryg. Blandt andet finder man etablerede navne såsom Mikkeller Baghaven Brewing & Blending, To Øl og Hancock, mens navne som Observatoriet og The Many Worlds Brewing er blandt de nye, talentfulde skud på stammen.

Billetter fra 371 kr.

Følg med her.

Boder på Gammeltorv på Nordjysk Madfestival i 2018.  <i>Arkivfoto: Jacob Leerbech</i>

Boder på Gammeltorv på Nordjysk Madfestival i 2018.  Arkivfoto: Jacob Leerbech

Som en del af madfestivalen byder en række restauranter, blandt andet La Locanda, på en særlig menu til nedsat pris.  <i>Foto: Lars Pauli</i>

Som en del af madfestivalen byder en række restauranter, blandt andet La Locanda, på en særlig menu til nedsat pris.  Foto: Lars Pauli

25. august til 4. september: Nordjysk Madfestival

Nordjysk Madfestival fylder i år fem år og bliver efter sigende større og vildere end nogen sinde. Her kan du både deltage i vinyoga i smukke omgivelser, fællesspisning, bålmiddag, smagninger og kurser, tage på madskattejagt med familien, spise middag i mørke eller spise på en række af Aalborgs bedste restauranter for kun 595 kr. for særligt udviklede menuer.

Læs mere om festivalen her

Der bliver både shows med store kunstnere og masser af mulighed for at få undervisning og danse selv til sommerens nye festival 'Dansekraft'.

Der bliver både shows med store kunstnere og masser af mulighed for at få undervisning og danse selv til sommerens nye festival 'Dansekraft'.

8. til 11. september: Ny dansefestival

Til september bliver den helt nye festival 'Dansekraft' født - Nordjyllands første blivende dansefestival med internationale aspirationer. Som gæst kan du opleve store internationale trupper som 'Barcelona Flamenco Ballet' og 'Party like Gatsby' - navne mange rejser efter at opleve, og så kan du selv danse og nørde musikfilm og meget mere.

Priserne varierer fra 0 til 295 kr afhængig af arrangement.

Læs mere her.

Et øjeblik fra sidste års Open Days festival. <i>Foto: Hans Ravn</i>

Et øjeblik fra sidste års Open Days festival. Foto: Hans Ravn

9. til 11. september: Store klassiske oplevelser

I september lægger Huset og Ansgarkirken lokaler til den årlige OpenDays - en festival for ny klassisk og eksperimenterende kunst og musik, der har som vision at præsentere nordjyderne for ny musik på tværs af genrer og høj kvalitet.

Bag den står foreningen Waves Up North, der er en sammenslutning for ny kompositionsmusik og lydkunst i Nordjylland.

Blandt dette års koncerter kan du fx opleve den cypriotiske komponist Thanos Chrysakis, der har base i London, med en international sextet af blæsere, og den franske stjernekvartet Tana String Quartet.

Et partoutkort til hele festivalen koster 300 kr., unge under 18 har gratis adgang.

Følg med her.

Way up North vender i sensommeren tilbage i Studenterhuset. Udover muligheden for at spille til selve festivalen, vil en håndfuld af artisterne blive udvalgt til at optræde på Reeperbahn Festival i Tyskland og Spot Festival i Aarhus, samt som noget nyt få tilbudt et skræddersyet forløb efterfølgende. <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

Way up North vender i sensommeren tilbage i Studenterhuset. Udover muligheden for at spille til selve festivalen, vil en håndfuld af artisterne blive udvalgt til at optræde på Reeperbahn Festival i Tyskland og Spot Festival i Aarhus, samt som noget nyt få tilbudt et skræddersyet forløb efterfølgende. Arkivfoto: Peter Broen

16. til 17. september: Oplev dem, der snart slår igennem

Siden 2004 har Way up North præsenteret de bedste nordjyske bands og artister for en udvalgt skare af branchefolk fra Danmark, Nordeuropa og selvfølgelig det aalborgensiske publikum.

Gennem årene har navne som The Blue Van, Oh No Ono, Figurines, Johny Hefty,  The Courettes, Get Your Gun, Ginne Marker, Hjalte Ross og mange flere trådt deres skridt her, og i år har du mulighed for at opdage den nye generation af nordjyske kunstnere, der kommer til at gøre sig bemærket.

I år kan du opleve hele 24 navne. 

Læs mere om festivalen her

Ikke festivaler - men værd at skrive i kalenderen

Gnags åbner Skovrock 18. juni.

Gnags åbner Skovrock 18. juni.

Fra 18. juni til 26. august: Tag til Skovrock

Igen i år kan du opleve musik i Skovdalens smukke rammer. Indtil videre lyder programmet på  fire koncerter: Gnags, Lars Lillholt Band, Jonah Blacksmith med Tina Dickow og Queen Machine

Billetter fra 295 kr.

Følg med i programmet her

Benal i Karolinelund. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Benal i Karolinelund. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Fra 24. juni til 26. august: Tag til fredagsfest i Karolinelund

Fredagsfest i Karolinelund er kendt som "Danmarks hyggeligste havefest", og sidste år gæstede over 35.000 publikummer koncerterne. Dette år er der investeret i en ny og større scene, nye toiletter og et endnu større program fordelt over ni fredage.

Du kan blandt andet opleve Rasmus Bjerg, Jacob Dinesen, Malurt og Magtens Korridorer.

Prisen er 100 kr. inkl. afterparty på Skråen. Se hele programmet her.

Koncert med Barselona til en tidligere Summer Lounge.  <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Koncert med Barselona til en tidligere Summer Lounge.  Arkivfoto: Henrik Bo

Fra 15. juli: Kunsten Summer Lounge

Det er ikke en festival, men programmet ligner. Også dette år kan du hver onsdag opleve debat og musik i Kunstens Have - dette år satser de endnu mere på upcoming kunstnere.

Blandt navne på plakaten finder du blandt andet den danske punk-rock trio Rebecca Lou og feministen og menneskerettighedsforkæmperen Emma Holten.

Loungen er gratis, når entréen til museet er betalt (gratis for medlemmer)

Se det fulde program her

I august kan du dyrke din favoritgenre og fejre kulturhuset og spillestedet 1000Fryd.  <i>Foto: Peter Drastrup</i>

I august kan du dyrke din favoritgenre og fejre kulturhuset og spillestedet 1000Fryd.  Foto: Peter Drastrup

2. til 6. august: Fødselsdag på 1000Fryd

Efter to års udsættelser er 1000Fryd klar til igen at indbyde til den årlige fødselsdagsfejring af alternativ kultur og fede tider (de fylder i år 38!).

Fra tirsdag til søndag vil 1000Fryd være vært for alt det bedste i huset: biografaftener, Open Mic, heavymusik, punkvibes, eksperimenterende musik, du ikke forstår, og tekno til dit ansigt som afslutning på fødselsdagsugen. 

Hold øje med programmet her

Hver lørdag frem til 20. august kan du opleve indslag i gårdhaven Marienhaab i Kirkegårdsgade 3 i Aalborg.  <i>Privatfoto</i>

Hver lørdag frem til 20. august kan du opleve indslag i gårdhaven Marienhaab i Kirkegårdsgade 3 i Aalborg.  Privatfoto

Frem til 20. august: Marienhaab Koncerthave

Sidste år introducerede Marienhaab Koncerthave et sommerprogram. Det gentager de i år med en blanding af nye og ældre lokale navne. Blandt de nye kan du i år blandt andet opleve Jonas Ringtved og El TropiAndino - blandt de ældre The Minors - Aalborgs ældste rockband.

Der er gratis entré - drikkevarer kan købes.

Følg med her

The Tall Ship Races sluttes af med Danmarks største fyrværkeri. <i>Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset</i>

The Tall Ship Races sluttes af med Danmarks største fyrværkeri. Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

3. til 7. august: Tall Ships Races

Igen i sommer kan du i sensommeren studere skibe fra hele verden, når de lægger til kaj i Aalborg - du har endda mulighed for at komme om bord på en del af dem.

Blandt kunstnere kan du i år opleve TV2, Allan Olsen, Birthe Kjær og Dodo & the Dodos samt MGP 2022., Motor Mille og Ramasjang Mysteriet, og så sluttes det hele af med Danmarks største fyrværkeri.

Gratis adgang

Se programmet her

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.