Løgstør vil fange flere sejlende turister

EU-projekt til 3,6 millioner kroner skal få flere sejlere til at standse i Løgstør

Limfjordsmuseet i Løgstør søsætter projekt til 3,6 millioner kroner

Limfjordsmuseet i Løgstør søsætter projekt til 3,6 millioner kroner

LØGSTØR:Et nyt EU-finansieret projekt, som Limfjordsmuseet har taget initiativ til, vil stille skarpt på potentialet for turisme på det, der kaldes de indre vandveje, bl.a. Frederik den VII’s Kanal.

Det samlede budget for Limfjordsmuseet på 3,6 millioner kroner, hvoraf 1,8 millioner kroner er fra EU, skal bruges til at øge attraktiviteten i de maritime kulturmiljøer ved at skabe øget synlighed, nye oplevelser, koncepter og samarbejder. Det skal lokke flere besøgende og investeringer til.
Limfjordsmuseet vil bl.a. bruge projektet til at forberede en åbning af Frederik den VII’s kanal.
Museumsdirektør ved Limfjordsmuseet Anders Bloksgaard er begejstret for projektet:
- Drømmen er at få åbnet Frederik den VII’s Kanal for gennemsejling. Ud over, at det er et unikt maritimt kulturmiljø, som fortjener større opmærksomhed, så vil det også give mulighed for, at tusindvis af turister hvert år vil kunne sejle igennem Vesthimmerlands kommune i stedet for – som nu – at sejle uden om, udtaler han

Projektet, kaldet MARIFUS – Maritime Inlands – Past, Present and Future Strengths – er udviklet i et samarbejde mellem Limfjordsmuseet og Innovatum Science Center i Trollhättan, Sverige, men tæller alt fem svenske og fire danske partnere.

Med et samlet budget på omtrent 23 millioner kroner bliver der god mulighed for at sætte nogle fælles projekter i søen. På Limfjordsmuseet er de glade for samarbejdet:
- Vi er stolte af, at vores lille institution kan medvirke til at tiltrække udviklingsmidler ikke blot til Vesthimmerland og Limfjorden, men til hele Kattegat-Skagerrak-regionen, siger museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Projektmidlerne påvirker ikke dog Limfjordsmuseets daglige drift, men tillader, at museet kan arbejde med udvikling af kulturmiljøer i hele Limfjorden, som det har været ønsket i mange år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.