Måske flere asylpladser i Thisted Kommune

Udlændingestyrelsen har bedt kommunen om at pege på mulige campingpladser eller vandrerhjem til indkvartering

Det tidligere ældrecenter Stenhøj i Vesløs blev i forrige uge gjort klar til at kunne huse op mod 120 asylansøgere - for få dage siden flyttede cirka 100 ind i bygningen. Foto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Det tidligere ældrecenter Stenhøj i Vesløs blev i forrige uge gjort klar til at kunne huse op mod 120 asylansøgere - for få dage siden flyttede cirka 100 ind i bygningen. Foto: Bo Lehm Bo Lehm

THISTED:Asylansøgere strømmer lige nu til Danmark i så stort tal, at Udlændingestyrelsen akut har brug for flere pladser til indkvartering. På tirsdag skal politikerne i Thisted Kommunes social- og sundhedsudvalg derfor tage stilling til en henvendelse fra styrelsen om en mulig udvidelse af antallet af asylpladser ud over de midlertidige pladser, der allerede er givet tilladelse til.

I øjeblikket er der indkvarteret cirka 600 asylansøgere i Thisted Kommune. Heraf 265 på Hanstholm Asylcenter plus udeboliger, 166 på Vigsø Feriecenter, 68 på vandrerhjemmet i Skinnerup, og 97 på det tidligere ældrecenter Stenhøj i Vesløs.

Udlændingestyrelsen anmoder nu kommunen om hurtigst muligt at pege på mulige campingpladser eller vandrerhjem, som vil kunne bruges til yderligere indkvartering.

Forvaltningen vurderer, at der i hele kommunen vil kunne etableres 200-300 ekstra pladser fordelt på tre-fire adresser.

Social- og sundhedsudvalget skal på tirsdag tage stilling til, om man overhovedet ønsker at huse flere asylansøgere i kommunen, og i givet fald hvor mange, og endelig på hvilke adresser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.