Beboer død efter brand på plejehjem

82-årig mand alvorlig forbrændt på sin stue, hvor der var gået ild i et tæppe muligvis i forbindelse med rygning

Jens Hukiær
Foto: Jan Pedersen
Hadsund 5. december 2017 12:35 - Opdateret 5. december 2017 13:29

HADSUND: En 82-årig mand, der mandag aften blev alvorlig forbrændt på sin stue, hvor der var gået ild i et tæppe muligvis i forbindelse med rygning, er tirsdag formiddag afgået ved døden. Det oplyser Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse underskrevet af sundheds- og ældrechef Tue von Påhlman.

Brandalarmen lød omkring klokken 21 mandag aften på Demenscenter Skovgården.

Via røgmeldere på stuerne gik alarmen direkte til personalets telefoner. Der var gået ild i et tæppe, som en beboer havde over sine ben. Personalet kom hurtigt til undsætning, alarmerede brandvæsenet og forsøgte at slukke branden.

- Vores personale er dybt berørt af hændelsen, men har håndteret ulykken hurtigt og professionelt. Seks af vores otte medarbejdere, der var på vagt, reagerede omgående og forsøgte at slukke branden både med ildtæppe og vand, inden brandvæsenet nåede frem, siger sundheds- og ældrechef Tue von Påhlman i pressemeddelelsen.

Gennemgår procedurer

- Det er en frygtelig ulykke, som påvirker alle på Skovgården - både beboerne og personalet. Når sådan en ulykke sker, giver det anledning til, at vi gennemgår vores procedurer, for at gøre vores allerbedste for at sådan en brandulykke ikke sker igen, siger sundheds- og ældrechefen.

- Vi satte med det samme kommunens kriseberedskab i værk, så der bliver taget hånd om vores personale, som er rystede over situationen. Det gælder dem der var på vagt mandag aften, hvor tre har været til observation på sygehuset, men nu er kommet hjem. Det gælder samtidig vores øvrige personale, som naturligvis også er påvirkede af den tragiske hændelse.

På trods af branden er sundheds- og ældrechef Tue von Påhlman tilfreds med, at både politi og brandvæsen har rost personalets hurtige og resolutte indsats.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...