Big Ben slår endnu i Hadsund

Udfordrende år i restaurationsbranchen har ikke kunnet tage modet fra Gitte Hostrup og Palle Nielsen, som før de i fjor overtog den tidligere Restaurant Dolce Vita i Hadsund aldrig før havde sat deres ben i fjordbyen

Smilene og optimismen er intakt hos Gitte Hostrup og Palle Nielsen. Dette til trods for, at det af velkendte årsager ikke har været helt optimalt at drive et spise- og spillested det seneste år. Foto: Jesper Bøss

Smilene og optimismen er intakt hos Gitte Hostrup og Palle Nielsen. Dette til trods for, at det af velkendte årsager ikke har været helt optimalt at drive et spise- og spillested det seneste år. Foto: Jesper Bøss

Kæresteparret Gitte Hostrup og Palle Nielsen har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen – senest som henholdsvis tjener og kok på hver deres restaurant. Arbejdstiderne betød, at de sjældent så hinanden, og derfor gik de på jagt efter et fælles sted, som skulle være deres eget og hvor de kunne arbejde sammen. Stedet fandt de på Torvet i Hadsund, hvor de for et år siden åbnede spise- og spillestedet Big Ben.

Gitte og Palle kommer begge fra Aarhus. Alligevel var de helt åbne geografisk, da de gik på jagt efter at finde rammerne til deres fælles projekt, som skulle være en stemningsfuld restaurant/spillested med plads til både livemusik, god mad og velskænkede fadøl og drinks.

Big Ben indefra.  Privatfoto

Big Ben indefra. Privatfoto

Aldrig før i Hadsund

Blandt flere muligheder fandt de frem til, at lokalerne på Torvet 8 i Hadsund var ledige. Lokaler, der senest havde huset Restaurant Dolce Vita. Der var dog lige den lille detalje, at hverken Gitte eller Palle nogensinde havde været i Hadsund og intet kendte til byen og området.

- Så vi kørte selvfølgelig herop, så lokalerne og området, og havde med det samme en rigtig god mavefornemmelse. Både med hensyn til byen og lokalerne, der rummede nøjagtig den plads og de muligheder, vi var på udkig efter. Så efter lidt betænkningstid valgte vi at skrive under. Det var i starten af marts sidste år, fortæller Palle Nielsen.

Omtrent 14 dage efter underskriften på lejekontrakten blev Danmark lukket ned på grund af corona, og siden har det just ikke været nemt at være i hverken restaurations- eller musikbranchen.

- Jeg indrømmer da gerne, at havde vi vidst, hvad der ventede os af udfordringer som følge af corona, så tror jeg nok, at vi havde klappet hesten og ventet lidt med at få vores eget sted. Netop restaurations- og musikbranchen har jo været ekstremt hårdt ramt, og det har godt nok været svært at agere i med løbende op- og nedlukninger, herunder også når man skal langtidsplanlægge lidt, hvilket man jo gør, når man skal booke musik, siger Palle Nielsen.

Forhåbentlig kommer foråret snart til at byde på udeservering. Privatfoto

Forhåbentlig kommer foråret snart til at byde på udeservering. Privatfoto

Udsolgt i sommermånederne

- Når det er sagt, så har omstændighederne det seneste år også givet os mulighed for at gennemtænke, finde og finpudse vores koncept, ligesom nogle af de klassiske fejl, man laver som nystartet selvstændig, måske har været knapt så omfattende, fordi det har været en anderledes og mere afdæmpet start. Vi har haft god tid til at gennemtænke det hele.

- Derfor føler jeg, at vi står med et meget stærkt koncept i dag, hvor vi har fundet den helt rette balance mellem at være et spisested, et spillested med live musik hver fredag og lørdag, en pub, en bar og et sted til selskaber, ligesom vi også har haft fin succes med take-away, fortæller Palle Nielsen.

- Samtidig synes jeg også, at vi i de måneder, hvor vi måtte holde nogenlunde normalt åbent sidste sommer og efterår oplevede en fantastisk opbakning til både restauranten og vores musikarrangementer.

- Vi havde blandt andet fuldstændigt udsolgte musikaftener med Sussi & Leo og det lokale Hadsund-band Les Manes, samt til en aften med irsk musik og en med John Mogensen-sange. Det nåede at overbevise os om, at vi har ramt noget, der har manglet her i Hadsund, fortæller Palle Nielsen, der udover at være kok også selv er musiker, hvor han blandt andet fortolker Otto Brandenburg-sange og spiller jazz, både solo og som en del af et større band.

Big Ben har hjemme på Torvet i Hadsund.  Foto: Jesper Bøss

Big Ben har hjemme på Torvet i Hadsund. Foto: Jesper Bøss

Flyttet til Hadsund

Trods udfordringerne det første år er Gitte Hostrup og Palle Nielsen derfor fortsat optimistiske og ved godt mod, og de tror absolut stadig på deres sted og koncept, hvor de også har brugt tiden på at få udvidet stedets alkoholbevilling, så den også gælder i ”kælderen”, hvor de har indrettet et stemningsfuldt barområde til dem, der bare gerne vil smage et udvalg af Big Bens nøje udvalgte fadøl, rom, whisky eller andre gyldne dråber til ganen.

Parret er også flyttet til Hadsund, hvor de i øvrigt også havde bestilt tid til et ”ja” til hinanden i Hadsund Kirke i sommers, men som de nu har valgt at udsætte, til de kan holde en stor fest.

- Vi er faldet pladask for Hadsund og hele området heroppe. Det er som om, at når man kommer fra syd og passerer broen over Mariagerfjord, så falder der en dejlig ro over en. Den ro elsker vi, slutter Palle Nielsen, der sammen med Gitte Hostrup dog håber på, at der på Big Ben bliver mere liv end ro i 2021.

I hvert fald er de helt klar til at byde på både lækker mad, hygge, stemning og gode musikoplevelser, når stedet forhåbentligt snart må åbne igen…

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.