Martin-ejere fik 18 mio. kr. i offentlig støtte i Ungarn

Penge skulle bruges til at skabe nye arbejdspladser i Ungarn - nu lukker fabrik i Frederikshavn

Martin lukker i Frederikshavn. Arbejdspladserne flyttes til Ungarn.

Martin lukker i Frederikshavn. Arbejdspladserne flyttes til Ungarn.

FREDERIKSHAVN:Den amerikanske koncern Harman International Industries har fået offentlig støtte til at bygge en ny fabrik i Ungarn.

Dermed kan den amerikanske koncern, der ejer lysproducenten Martin i Frederikshavn, flytte produktionen fra Frederikshavn til Ungarn - og 245 nordjyder mister deres job.

Det skriver DR Nordjylland.

Allerede i marts måned kunne nyhedsportalen Hungary Today fortælle, at Harman International Industries ville udvide sin produktion i byen Pécs i det sydvestlige Ungarn.

Ifølge nyhedsportalen får virksomheden, hvad der svarer til cirka 18 millioner kroner af den ungarske stat. Penge som meget vel kan stamme fra EU.

Dansk direktør er forundret

Men direktøren for Martin i Frederikshavn, Lars Dige Knudsen er forundret:

- Det har jeg intet som helst kendskab til, og mig bekendt er der hverken ansøgt om eller tildelt nogen som helst form for midler fra EU til den nye fabrik, siger direktør Lars Dige Knudsen til DR Nordjylland.

Pengene kommer fra Hungarian Invest Promotion Agency, som er en statslig institution, der skal skaffe udenlandske investeringer.

Desuden reklamerer agenturet på deres hjemmeside med, at de kan formidle støtte fra EU-fonde til blandt andet etablering af nye arbejdspladser.

420 nye job i Ungarn

Pengene er ifølge Hungary Today givet fordi, Harman International Industries vil skabe 420 nye job, så koncernen får flere end 2.000 ansatte i landet.

Marts-tallene fra nyhedsportalen er stort set identiske med de tal, som først onsdag blev offentliggjort i Danmark - i forbindelse med, at det blev meddelt, at Martin flytter sin produktion til Ungarn. Tre år efter at Harman International overtog fabrikken i Frederikshavn.

- Hvis der er tilført midler til amerikanerne (Harman International Industries, red.) i forbindelse med deres aktivitet i Ungarn, så må vi selvfølgelig rette henvendelse til amerikanerne for at få besvaret det spørgsmål. Jeg er ikke bekendt med det, siger Lars Dige Knudsen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.