Metalformand: Nu er det svært

4000 industrijob forsvundet i Frederikshavn på 15 år. Martin er den fjerde store lukning

Jørn Larsen, formand for Metal Vendsyssel: De tidligere fabrikslukninger kom vi over, men denne gang bliver det svært. Foto: Claus Søndberg

Jørn Larsen, formand for Metal Vendsyssel: De tidligere fabrikslukninger kom vi over, men denne gang bliver det svært. Foto: Claus Søndberg

FREDERIKSHAVN:Først lukkede værfterne Danyard og Orskov og så MAN Diesels motorfabrik. Over 15 år er der forsvundet omkring 4000 arbejdspladser i Frederikshavn.

- Hver gang er det i stor udstrækning lykkedes folk at finde arbejde, konstaterer formand for Metal Vendsyssel, Jørn Larsen, og medlem af Arbejdsmarkedsrådet, der har været tæt på hele forandringen af den gamle industriby.

Nu lukker lysfabrikken Martin Professional så med 355 arbejdspladser, men denne gang er den erfarne fagforeningsformand bekymret.

- Det er svært at se nogen job-åbninger, siger han.

- Rigtigt mange af de ansatte på Martin er ufaglærte, og hver gang en af de store virksomheder er lukket, er det dem med mindst uddannelse, der i længst tid er blevet hængende i ledighed, påpeger han, og rådet til medarbejderne lyder: Se at få noget uddannelse.

- Men spørgsmålet er: til hvad? Mange af medarbejderne har tidligere været ansat i fiskeindustrien, men det er jo ikke sagen i øjeblikket. Nogle er måske handelsuddannede og har stået i butik. Og meget af arbejdet på fabrikken er stærkt specialiseret. Det er et problem, hvis du ikke har nogen særlig uddannelse og skal finde nyt arbejde, siger Jørn Larsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.