COVID‑19

Det skulle have været en drømmerejse: Par fra Mors er strandet i Peru

Elin og Hans Ole Vester, der driver begravelsesforretningen Vesters, kan lige nu ikke forlade deres hotel nær Machu Pichu

Elin og Hans Ole Vester, der driver begravelsesforretningen Vesters, er blandt de danskere, der lige nu er strandet i Peru. Arkivfoto

Elin og Hans Ole Vester, der driver begravelsesforretningen Vesters, er blandt de danskere, der lige nu er strandet i Peru. Arkivfoto

NYKØBING:”Vi havde glædet os helt vildt til denne ferie”. Det skriver Elin og Hans Ole Vester, Nykøbing, i et opslag på Facebook. Parret skulle være kommet hjem efter en tre uger lang drømmerejse til Peru mandag, men i stedet sidder de lige nu afskåret fra omverdenen på et hotel nær Machu Pichu.

På grund af corona-epidemien er der erklæret undtagelsestilstand i Peru. Grænserne er lukket, international flytransport er indstillet, og transportmuligheder internt i landet er også meget begrænsede.

icon

Vi sidder nu på anden uge låst inde på vores hotel tæt på Machu Pichu

Elin og Hans Ole Vester, Nykøbing

Elin og Hans Ole Vester, der driver begravelsesforretningen Vesters med afdelinger i Nykøbing og Thisted, har på virksomhedens Facebook-side blandt andet skrevet følgende:

”Kære alle. Lige en lille hilsen til jer her fra Peru! Vi er desværre 2 af de strandede danskere der befinder sig i Peru! Vi sidder nu på anden uge låst inde på vores hotel tæt på Machu Pichu. Ved pt ikke hvornår vi kan komme hjem, da vi får forskellige meldinger hele tiden.”

I mellemtiden passer de to medarbejdere Susanne Riis og Dan Holm Kristensen forretningerne. Susanne Riis fortæller, at de løbende er i kontakt med Elin og Hans Ole Vester, blandt andet via facetime.

- De er heldigvis afsted med en grupperejse, så de er 15 i gruppen, der er sammen. Det hjælper dem til at holde modet oppe hos hinanden, siger Susanne Riis.

Turen, der startede 4. marts, er arrangeret af Stjernegaard Rejser. Herfra siger direktør Asger Domino:

- De har det heldigvis godt alle sammen. Det er en god gruppe, der er gode til at holde sammen, og så har de en meget, meget erfaren og dygtig rejseleder. De er gode til at bytte bøger, lave quizzer og der bliver holdt foredrag, så de forsøger at holde humøret oppe og bruge tiden så godt som muligt, mens de venter. De er heldigvis på et dejligt hotel, en slags hacienda, i Den Hellige Dal, hvor der også er et rigtig dejligt klima, så når det endelig skal være, så er de et godt sted.

Han fortsætter:

- De nåede desværre ikke at se Machu Pichu, før det hele lukkede ned, så det er virkelig synd. Lige nu tror jeg dog, at de ærgrer sig endnu mere over, at de ikke kan komme hjem til tiden. Alle almindelige fly er jo stoppet ind og ud af Peru, så lige nu bliver der arbejdet på en løsning sammen med Udenrigsministeriet, så vi håber, de kan komme hjem, inden der går alt for lang tid. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men vi håber at det forhåbentlig lykkes engang i første halvdel af næste uge.

Den 15 personer store gruppe i Peru er de eneste af Stjernegaards rejsende, som det endnu ikke er lykkedes at få hjem, oplyser Asger Domino.

- Vi havde 800 gæster alle mulige steder over hele verden, og vi har kæmpet virkelig hårdt og arbejdet nat og dag på at få dem alle hjem. Det er heldigvis lykkedes, bortset fra de 15 i Peru, siger han.

Er kommet hjem fra USA

Corona-krisen har givet mange danskere i udlandet problemer med at komme hjem.

NORDJYSKE har tidligere skrevet om et andet par fra Mors, Poul Erik Tarp og Kirsten Grundsøe fra Nykøbing, der sammen med Poul Erik Tarps datter og barnebarn har været i USA.

Det er heldigvis lykkedes familien at komme hjem. De landede mandag i Kastrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.