Morsø

Store penge til Kulturmødet

To fonde støtter unge talenter med 1,1 million kroner

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Unge ved fjorden under Kulturmødet 2018. Foto: Per Bille

MORS:Endnu flere unge skal være med til at sætte kunsten højt på dagsordenen til Kulturmødet Mors. Takket være støtte fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond på tilsammen 2,2 millioner kroner over tre år bliver det muligt at åbne dørene til et kreativt talentmiljø. Donationerne betyder blandt andet, at Kulturmødet får en helt ny camp med overnatning for talenter og unge kunstnere.

Kulturmødet Mors skærper fokus på unge i en ny visionsplan for 2019-2021. Det er den vision, som de to fonde nu støtter med hver 1.110.000 kr. over de næste tre år.

- Danmark summer af stærke unge meningsdannere, iværksættere, kunstnere og kreative ildsjæle, der aktivt bruger kunst og kultur til at tage stilling til verden. Vi har næste generation højt på dagsordenen. Derfor vil vi stille os i spidsen for at styrke ungdommens stemme i den nationale kulturdebat og bringe unge talenter helt frem i rampelyset. Støtten fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond gør dette muligt, og det er vi fantastisk glade for, siger Trine Bang, direktør for Kulturmødet Mors

I 2019 kommer mere end 200 kunstnere, kreative talenter og studerende fra hele landet til at overnatte på Kulturmødets nye camp med bæredygtige telte og fællesspisning morgen, middag og aften.

Når Kulturmødet slår dørene op for de 200 overnattende gæster, er det med et program med KunstLab, master classes og workshops. Her kan de møde etablerede kunstnere, fordybe sig i den kreative proces, inspirere hinanden på tværs af kunstarter, udvikle programelementer til Kulturmødet og få praktisk viden om livet som skabende og udøvende kunstner. Foruden at boltre sig i Kulturmødets mere end 450 arrangementer.

I år kommer de 200 unge talenter blandt andet fra Designskolen Kolding, Engelsholm Højskole, Brønderslev Forfatterskole og Aalborg Universitet. På sigt er det ambitionen, at op mod 400 unge kunstnere og talenter skal overnatte på Kulturmødet.

- Kulturmødet har en stærk platform, som vi er glade for at være en del af. Vi støtter det her projekt, fordi de unge er det brændstof, vi skal leve af i fremtiden. Derfor er det helt naturligt for os at være med til at få de mange talenter, vi har i kunst- og kulturlivet, til at mødes på Mors, lade sig inspirere af hinanden og forhåbentligt give deres talent et rygstød fremad, siger Steffen Nørgaard, direktør for Spar Nord Fonden.

Ambitionerne om at styrke kunstens rolle i samarbejde med nordjyske børn og unge er en del af Det Obelske Familiefonds fokusområder, der inkluderer både kunst og Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.