Nordjylland blev rusket af stormen Freja

Limfjordsbroen måtte lukkes, træer væltede og tagsten fløj af

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Et kraftigt blæsevejr rykkede natten til søndag ind over det danske fastland fra vest med vindstød omkring 33 meter i sekundet målt i blandt andet Hanstholm.

På grund af uvejret var Limfjordsbroen en overgang lukket for bilister, cyklister og fodgængere. Det samme gjaldt Øresundsbroen.

Efter fire timer, omkring klokken 05.00, genåbnede broen mellem Aalborg og Nørresundby dog, efter at der havde været risiko for, at et 12 etager højt stillads skulle vælte ned på forbindelsen over Limfjorden.

Væltede træer

Ifølge Nordjyllands Politi fik stormen, der af DMI er blevet døbt Freja, det til at ruske godt og grundigt i området.

Politiet modtog i løbet af natten og formiddagen cirka 60 anmeldelser om især væltede træer.

Anmeldelserne blev ekspederet videre til de kommunale beredskaber, som rykkede ud for at fjerne træerne.

Bliktag revet af

I Nørresundby blev 100 kvadratmeter bliktag revet af sejlskibet Loas værftsbygning.

Søren Korsgaard fra Beredskabscenter Aalborg besigtigede skaderne søndag middag sammen med en af de frivillige i kredsen omkring den gamle barkentine, ingeniør Bo Essenbæk.

- Vi har dækket maskiner og inventar ned med presenninger og håber hurtigt at få et andet tag på, siger Bo Essenbæk.

Hårdest ramt

DMI havde i forvejen forudset, at Vendsyssel, Aalborg, Læsø og Jammerbugt blev hårdest ramt af nattens uvejr. Også i resten af landet var der varslet vindstød op til stormstyrke.

Hos Østjyllands Politi fortæller vagtchefen, at der har været ”nogle enkelte” anmeldelser om væltede træer og stilladser. Også trampoliner har været på afveje.

Også hos politikredsene i Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt Midt- og Vestjylland er der meldinger om væltede træer. Blandt andet er to mindre træer væltet ud på motorvejen E45, men de blev hurtigt fjernet og skabte ingen trafikale problemer.

Advarede over Storebælt

Stormen Freja har bevæget sig mod øst, og i de sjællandske kredse er blæsevejret også blevet bemærket. Med undtagelse af lukningen af Øresundsbroen er der dog ikke tale om store hændelser, men træer og stilladser, der har været presset af stormvejret.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarede tidligere bilister, der skulle over Storebæltsbroen.

- Vær særligt opmærksom ved passage af ankerblokke og pyloner! Kør forsigtigt, skrev kredsen på Twitter.

På Bornholm melder vagtchefen, at det har blæst op i løbet af de tidlige morgentimer. Men der er ikke kommet nogen stormrelaterede anmeldelser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.