Derfor får Nordjylland (heller) ingen Michelin-stjerner denne gang

Det er såre simpelt. Når Michelin-inspektørerne ikke besøger Nordjylland, så kommer der ingen stjerner til regionen. Derfor kommer uddelingen mandag aften sandsynligvis til at gå sådan her set med nordjyske briller

Vil der stadig stå Hjørring i Guide Michelin Nordic Countries efter mandag aftens uddeling af stjerner, bibs og plates? Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Vil der stadig stå Hjørring i Guide Michelin Nordic Countries efter mandag aftens uddeling af stjerner, bibs og plates? Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det yngre italienske par er yderst velklædt og har både fået et bord og et værelse. De er kommet til Nordjylland for at bo et sted tæt ved vandet, fortæller de.

- Right, tænker restauratøren og bruger alle sine talegaver og analyserende evner for at udfritte dem om besøget.

- Hvem er de virkelig? Hvorfor tager et par fra Italien til Danmark med den begrundelse blot at ville spise ved vandet, spørger restauratøren retorisk og lyder i telefonen som om, han ryster lidt på hovedet.

Der er også den enlige dame, der taler engelsk med fransk accent og sidder alene for sig selv. Rygterne når journalisten, før de når restauratøren selv.

- Nå hende, det var bare en bekendt, lyder det.

Men det er denne type besøg, der får de fleste restaurant-folk på stikkerne. Når en gæst stikker ud fra normen, som med det italienske par og damen fra Frankrig.

Restauranterne holder altid øje, tipper hinanden.

- Guiden er i regionen, lyder det i en sms-kæde, der spreder sig. Restauranterne står sammen, når det handler om Michelin-stjerner.

Stjernernes betydning. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Stjernernes betydning. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Men siden den første genåbning i foråret 2020 har der ikke været megen gang i beskederne i det nordjyske.

Guiden har været i Jylland i år, men de har efter sigende ikke været længere end i Vejle på Restaurant Lyst. Derfor måske også TreeTop på Hotel Munkebjerg og MeMu, der har en enkelt Michelin-stjerne.

Men der er ingen forlydender om, at de er taget længere nordpå. Hverken til Aarhus eller for at tjekke guidens to registreringer, Vendia Gourmet i Hjørring og Restaurant Tabu i Aalborg.

Begge optræder i guiden, men hverken med en stjerne eller med en såkaldt Bib Gourmand. Uden for bygningerne i Bryghuset og på Vesterå hænger der en Plate - et skilt med Michelins logo - god mad.

Der hang også en Plate i Gl. Skagen på Hans Ruths Vej. Men Ruths Hotel mistede sin i februar 2020.

Guiden har ikke givet sig til kende ret mange steder i Nordjylland. Derfor er det blot disse tre steders oplysninger, de skulle ligge inde med, skulle de alligevel have sneget sig under radaren og bedømt stederne igen.

Restaurant Tabu var stadig at finde i guiden efter uddelingen i 2020. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Restaurant Tabu var stadig at finde i guiden efter uddelingen i 2020. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Og det er en vigtig pointe, for guiden er her søndag aften trykt for længe siden. Navne og oplysninger er allerede hentet ind. Så skulle der komme en stjerne til Nordjylland, så er mit bud, at det helt praktisk kun kan være til én af disse ovennævnte tre steder.

Jeg har i år spist alle tre steder, og niveauet er i hvert fald til en stjerne til hver - også selv om Restaurant Okê på Ruths Hotel har bestilt to stjerner.

Michelin-guiden er også begyndt at uddele en Green Star, der handler om bæredygtighed inden for maden. Og så er blandt andre Alimentum, Svinkløv Badehotel og Textur steder, der sagtens kunne blive tilgodeset inden for denne kategori, for de italesætter alle deres fokus på bæredygtighed.

Skulle inspektørerne alligevel have klaret sig under radaren og besøgt Nordjylland uden restauranternes viden, så vil mit bud være, at de foruden de ovennævnte steder burde have besøgt Villa Vest, Mortens Kro, Essens, Fusions Omakase, Bühlmanns, HimmerRiget og VesterØL.

Uddelingen kan følges fra klokken 20 mandag den 13. september på guidens Youtube-kanal her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.