Coronavirus

Flere vacciner til nordjysk frontpersonale

Mere end hver sjette af de 12.000 hospitalsansatte i Region Nordjylland har fået første stik, og nu øges tempoet

27. december blev de første hospitalsansatte i Nordjylland vaccineret mod covid-19. Siden er det gået stærkt med at stikke det nordjyske frontpersonale på hospitaler. Foto: Lars Horn

27. december blev de første hospitalsansatte i Nordjylland vaccineret mod covid-19. Siden er det gået stærkt med at stikke det nordjyske frontpersonale på hospitaler. Foto: Lars Horn

NORDJYLLAND:Det er ikke kun ca. 12.000 ansatte på de nordjyske hospitaler, der har travlt for tiden. Det samme har de personer, der står for at vaccinere de personer, der står helt i front i kampen mod coronavirus.

Allerede nu har mere end hver sjette af de ansatte på nordjyske hospitalet fået det første stik i armen, og står det til Region Nordjylland bliver det tempo nu øget.

Mandag modtog regionen yderligere 4875 nye vaccinedoser, og det betyder blandt andet, at regionen kan vaccinere mere af frontpersonalet på hospitalerne.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Vacciner giver tryghed til personalet

De knap 5000 nye vaccinedoser, som er kommet til Nordjylland i starten af denne uge, bliver efter planen brugt i den fortsatte vaccinering af beboere og personale på plejehjem samt sårbare borgere over 65 år, der får pleje og praktisk hjælp i eget hjem.

Dernæst er nålen nu altså rettet mod frontpersonalet på hospitalerne, hvor der tirsdag formiddag ifølge Region Nordjylland var vaccineret 2137 medarbejdere på de somatiske hospitaler og knap 100 medarbejdere i psykiatrien.

- Det er vigtigt, at vi er kommet godt i gang med at vaccinere frontpersonalet på hospitalerne. Det giver tryghed for den enkelte medarbejder at være beskyttet mod COVID-19. Derudover har sygemeldinger fra smittet personale lagt et ekstra pres på hospitalerne, og det kan en vaccination være med til at afhjælpe, siger Anne Bukh, koncerndirektør i Region Nordjylland.

4875 doser rækker til ca. 6.000

Ifølge regionen er det blandt andet frontpersonalet i akutmodtagelser, på akutte sengeafsnit, særlige covid-19afsnit, intensive afsnit samt personale på lunge- og infektionsmedicinske afsnit, der først vil blive vaccineret.

- De nye doser vurderes faktisk til at kunne give første stik til ca. 6000 personer, da erfaringerne har vist, at man kan trække ekstra doser op af hætteglassene. Det betyder, at vi kan tage endnu et godt ryk i vaccineringen af både personale og borgere, siger Anne Bukh.

Efter denne uges vaccination forventes 3073 medarbejdere på de somatiske hospitaler at være vaccineret med første stik, heraf 2197 på Aalborg Universitetshospital, 690 på Regionshospital Nordjylland og 186 på Thisted Sygehus. Derudover har Psykiatrien påbegyndt vaccination af både personale og særligt sårbare patienter – knap 100 medarbejdere er vaccineret, og indsatsen vil fortsætte i januar.

Næste vaccine leverance fra Pfizer til Region Nordjylland forventes at ankomme i starten af næste uge. Det er her planen at fortsætte vaccinationen af hospitalspersonale, ligesom flere af regionens borgere vil få mulighed for at blive vaccineret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.