Nyvalgt nordjysk folketingsmedlem træder tilbage: Det gik ud over helbredet

Kristian Klarskov nedlægger sit hverv på grund af medieomtale

Kristian Klarskov (tv.) nedlægger sit hverv som folketingsmedlem for Moderaterne, efter de seneste dages medieomtale af hans karriere som iværksætter. Mohammad Rona (th.) overtager Klarskovs plads i Folketinget. <i>Arkivfoto: Torben Hansen</i>

Kristian Klarskov (tv.) nedlægger sit hverv som folketingsmedlem for Moderaterne, efter de seneste dages medieomtale af hans karriere som iværksætter. Mohammad Rona (th.) overtager Klarskovs plads i Folketinget. Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Det nyvalgte, nordjyske medlem af Folketinget for Moderaterne, Kristian Klarskov, nedlagde onsdag sit hverv som folketingsmedlem øjeblikkeligt.

På Facebook forklarer han sin beslutning således: 

- Jeg har pr. dags dato valgt at nedlægge mit mandat til Folketinget. Den seneste tids omtale i medierne har i mine øjne været urimelig og ville med garanti have været en hindring for mit arbejde i Folketinget. Både min familie og jeg har lidt under dette, og jeg har kunne mærke, at det gik ud over mit helbred, skriver Klarskov. 

Nordjyske har uden held forsøgt at få en kommentar fra Klarskov. Nordjyske har også forsøgt at få en kommentar fra Moderaternes kredsformand i Nordjylland, Rasmus Larsen. Han oplyser i en sms til Nordjyske, at han ikke udtaler sig i sagen, og henviser i stedet til gruppeformand Henrik Frandsen. Det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra gruppeformanden.

På Christiansborg bliver Klarskov afløst af Mohammad Rona, der blev nummer to på Moderaternes liste i Nordjylland ved folketingsvalget.

Rona fik først besked onsdag morgen om, at hans hverdag nu kommer til at ændre sig.

- Jeg er stadig lidt i chok. Det er en fed nyhed, men det er selvfølgelig ikke den fedeste måde at komme ind på. Jeg har stor respekt for Kristian, siger Mohammad Rona.

Partiet blev advaret

Over de seneste dage har Jyllands-Posten og Politiken skrevet artikler om Kristian Klarskovs historik som iværksætter og investor.

Jyllands-Posten kunne blandt andet berette, at han har en kavalkade af firmaer med kort levetid, blodrøde regnskaber og en konkurs bag sig.

Moderaterne og Klarskov har ellers fremstillet ham som en iværksætter fra det virkelige liv op til og i løbet af valgkampen. En erfaren erhvervsmand med titler som investor, stifter, direktør og bestyrelsesmedlem i flere virksomheder gennem en lang række år.

Kristian Klarskov har også været med til at udvikle partiets erhvervspolitik.

Tirsdag kunne Politiken berette, at der allerede i løbet af valgkampen blev advaret internt i partiet om, Klarskovs karriere som iværksætter ikke nødvendigvis var så succesfuld, som den blev gjort til.

Ifølge avisen sendte tidligere medlem af Moderaternes bestyrelse i Nordjyllands Storkreds Eva Lund Eriksen en mail til den nordjyske kredsformand, Rasmus Larsen. Ifølge Eva Lund Eriksen svarede kredsformanden hende aldrig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.