Nordjysk lægeklinik anmeldt efter fatal fejloperation

Lederen af en øre-næse-hals-klinik i Brønderslev er sat under skærpet tilsyn efter operation af tre-årig dreng

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Det skulle have været en simpel operation. Alligevel endte det helt galt, da Khaled Ahmads tre-årige søn 20. marts i år fik foretaget en operation på en øre-næse-hals-klinik i Brønderslev. Sønnen fik klinisk hjertestop og er fortsat, godt fire måneder senere, indlagt på Aalborg Universitetshospital med en hjerneskade.

I kølvandet på operationen har Styrelsen for Patientsikkerhed sat klinikkens ejer under skærpet tilsyn med den begrundelse, at lægen var "ansvarlig for, at et barn ikke blev tilstrækkeligt overvåget, herunder var der fravær af elektronisk overvågning af iltmætning efter operation, og barnet fik klinisk hjertestop. Der var ikke som erstatning for den elektroniske overvågning iværksat overvågning ved personale".

Ved samme lejlighed blev en anæstesilæge på klinikken udstyret med et fagligt påbud. En sygeplejerske på klinikken, der siden er fyret, er ligeledes sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Desuden har styrelsen politianmeldt sagen.

- Der foreligger en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som går på lægeklinikken, siger fagkoordinator i særlige sager under specialefterforskningen i Nordjyllands Politi, Ulrik Eriksen.

Klinikkens ejer meddeler via en sygeplejerske, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.