Skagen

Nu klapper Fellen ...

Kystdirektoratet har efter flere påbud politianmeldt ejeren af det udsatte sommerhus Fellen i Gammel Skagen

Ejeren af det udsatte sommerhus Fellen i Gammel Skagen er blevet politianmeldt for ulovlig kystsikring. Arkivfoto: Peter Broen

Ejeren af det udsatte sommerhus Fellen i Gammel Skagen er blevet politianmeldt for ulovlig kystsikring. Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:Nordjyllands Politi bliver nu inddraget i det der er blevet kaldt ”kystkrigen” i Gammel Skagen.

Ejeren af det meget udsatte sommerhus Fellen, vinduesfabrikant, Carsten Kastrup, Holstebro er netop blevet politianmeldt af Kystdirektoratet for at etablere ulovlig kystsikring omkring huset.

Fellen, der tidligere har været ejet af Kurt Thorsen og Erik Damsgaard, blev i 2009 solgt til Carsten Kastrup for 4,25 millioner kroner.

Påbud blev ikke fulgt

Kystdirektoratet har siden december 2015 givet ejeren afslag på at etablere kystsikring og efterfølgende påbud om at fjerne nogle store sandsække, som i november blev placeret omkring huset for at værne mod storm.

- Det er ikke lykkedes at få en dialog med ejeren om lovliggørelse af forholdene, og derfor tager vi nu næste skridt, forklarer afdelingsleder i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft.

NORDJYSKE har fået aktindsigt i Kystdirektoratets afslag og påbud om at fjerne den ulovlige kystbeskyttelse.

Heri argumenterer Carsten Kastrups advokat for, at der var tale om et nødretstilfælde, da en medarbejder, der har opsyn med sommerhuset, valgte at lægge sandsækkene ud omkring huset, da der var storm på vej.

I øvrigt mener ejeren, at huset er omfattet af et kystbeskyttelsesprojekt med nye høfder i området. Frederikshavn Kommune har godt nok besluttet, at Fellen ikke er med i projektet, da det vil vanskeliggøre og gøre kystbeskyttelsen væsentligt dyrere.

”Men det har min klient klaget over, og dermed betragter han sig som en del af projektet, og har derfor også ret til at foretage individuel beskyttelse af huset i situationer, hvor der er overhængende fare for at huset ellers ville styrte i havet”, påpeger advokaten.

Ikke nødværge

- Vi forholder os kun til, at der ikke er givet tilladelse til kystbeskyttelsen, og dermed er det sket i strid med Kystbeskyttelsesloven. Vi mener ikke, at der har været tale om nødværge i en pludselig opstået kritisk situation, siger Hans Erik Cutoi-Toft.

Hvis Carsten Kastrup havde valgt at klage over påbuddene fra Kystdirektoratet, ville der ikke have været indgivet en politianmeldelse, før klagen var behandlet. Men der er ikke klaget over påbuddet og derfor blev sagen i mandags politianmeldt. Hvis der bliver rejst tiltale risikerer Carsten Kastrup en bøde og krav om fjernelse af den ulovlige kystsikring.

Grundejerforeningen i området har i skarpe vendinger taget afstand fra kystsikringen omkring Fellen, som foreningen mener forstærker erosionen i området.

Det fremgår i øvrigt af af aktindsigten, at Carsten Kastrup har fået mulighed for at erhverve en del af nabogrunden, hvor han har planer om at opføre et nyt hus.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Carsten Kastrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.