På forkant i udkanten

Mariagerfjord Kommune er med i et udviklingsprojekt for yderområderne

Borgmester Mogens Jespersen (V): - Vi ved jo godt, at vi har udkantsproblemer i dele af kommunen.

Borgmester Mogens Jespersen (V): - Vi ved jo godt, at vi har udkantsproblemer i dele af kommunen.

MARIAGERFJORD:Mariagerfjord er blevet udvalgt til at være med i kampagnen ”Yderområder på forkant”, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Kampagnen støtter kommunen med 500.000 kr. til at lave en udviklingsstrategi, der skal gøre kommunen til et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde.

- Vi er rigtig glade for at have fået muligheden for at deltage i kampagnen Yderområder på forkant. Vi ved jo godt, at vi har udkantsproblemer i dele af kommunen. Projektet giver os en kærkommen mulighed for en længerevarende proces, hvor vi kan komme i dybden og få diskuteret fremtiden for Mariagerfjord Kommune og dermed finde ud af, hvordan vi i højere grad får udnyttet alle de kvaliteter og herligheder, som vi har, siger borgmester Mogens Jespersen (V).

Med strategiprojektet skal Mariagerfjord Kommunes særlige stedskvaliteter og lokale fortællinger udnyttes strategisk. En særlig udviklingsmulighed er beliggenheden mellem to store byer i vækst – Aalborg og Aarhus.

Kommunens fire hovedbyer – Arden, Hadsund, Hobro og Mariager – skal styrkes som lokomotiver og serviceleverandører for hele kommunen. Det er afgørende, at hovedbyerne udvikles i sammenhæng med deres opland, for i Mariagerfjord Kommune er land og by hinandens nødvendige forudsætninger. Målet er en kommune i balance - både mellem land og by og mellem de øst- og vestlige dele af kommunen.

Den egentlige udarbejdelse af strategien sættes i gang i maj måned. Til den tid vil borgere, foreninger og lokale erhvervsdrivende blive inviteret til at tage del i processen. Inden processen når så vidt, skal der dog først udvælges en ekstern rådgiver på baggrund af et udbudsmateriale.

Om kampagnen

Yderområder på forkant er en 3-årig kampagne, der er iværksat af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Miljøministeriet, Kommunernes Landsforening og Realdania.

Kampagnen løber frem til sommeren 2017 og har et samlet budget på 20 mio. kr. Derudover forventes det, at kommunerne bidrager med 10 mio. kr. i medfinansiering. Der er foreløbig givet tilsagn om støtte til 18 kommuner, men der kan deltage op til 20 kommuner i kampagnen.

En af fordelene ved at være med i kampagnen er, at det giver kommunen mulighed for at sparre og udveksle erfaringer med kommuner, der har lignende udfordringer.

De udvalgte strategier skal tage afsæt i et nøgternt og realistisk syn på fremtidens udfordringer og sætte fokus på hver kommunes særlige stedsspecifikke potentialer. De skal være med til at understøtte kommunens langsigtede planlægning og prioritering. Og ikke mindst skal strategiplanerne vise nye veje til en realistisk, nuanceret og positiv omstilling af yderområderne frem til 2030. Så yderområderne kan være på forkant med udviklingen - til gavn for hele landet. Læs mere om kampagnen på www.paaforkant.dk.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.