Politikere begræder Uffe Ellemann-Jensens død

Sociale medier flyder over med kondolencer og kærlige hilsner til nu afdøde Uffe Ellemann-Jensen og familie.

En lang række partiformænd og andre toppolitikere erklærer på det sociale medie Twitter deres sorg over nyheden om Uffe Ellemann-Jensens død.

- Uffe Ellemann-Jensen var en af de absolut største, og han vil blive husket sådan. Resultatorienteret, karismatisk, samarbejdende. Mine tanker går til familien. Æret være Uffes minde, skriver formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) kalder Uffe Ellemann-Jensen "en sand statsmand og forkæmper for frihed og demokrati i Baltikum".

- På vegne af Udenrigstjenesten: Tak, skriver ministeren på Twitter.

Også Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær og tidligere formand for De Radikale, skriver om Uffe Ellemann-Jensen.

- Et gigantisk menneske, en stor politiker, en stærk inspiration. Tak også for alle smil, det glimt i øjet der åbnede samtalen. Hvil i fred Uffe Ellemann-Jensen, skriver hun.

Uffe Ellemann-Jensen var Venstres formand i 14 år fra 1984 til 1998 og personificerede i mere end ti år Danmarks udenrigspolitik.

Han var udenrigsminister i en forandringens tid, fra 1982 til 1993, hvor jerntæppet i Europa faldt, og nye nationer skød frem.

Sophie Løhde, politisk ordfører for Venstre, kalder Uffe Ellemann-Jensen for "den bedste statsminister Danmark ikke fik."

- Der er få der har efterladt sig så store aftryk, som Uffe har. Han gik forrest i kampen for frihed både herhjemme og i Europa efter murens fald, skriver hun.

Alex Vanopslagh, partileder for Liberal Alliance, er enig med Sophie Løhde:

- Vi har mistet den bedste statsminister, vi aldrig fik.

- Uffe Ellemann var et fyrtårn i det borgerlige Danmark, og hans humor, vid og holdninger inspirerede en hel generation af unge liberale, skriver han.

Ifølge Pia Olsen Dyhr, formand for SF, er "et af de helt store træer i skoven faldet".

- Jeg har kendt Uffe det meste af mit liv, og han har altid været sød, sjov, generøs og ordentlig overfor mig. Så i morges trillede tårerne, da jeg hørte nyheden. Men jeg ved, at Uffe har haft et dejligt liv.

- Vi har været rygende uenige om meget, men også enige. Ikke mindst EU-politikken har vi diskuteret livligt, men altid med et glimt i øjet. Og han hjalp mig flere gange som minister med at forstå Udenrigsministeriets tænkning, skriver hun på Facebook.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden