Syreres udvisninger bliver ofte omgjort efter klager

Størstedelen af sagerne om at inddrage syreres opholdstilladelse bliver omgjort af Flygtningenævnet.

Antallet af afgørelser, som underkendes af Flygtningenævnet i sager om udvisning af syrere, stiger.

Det skriver Politiken, som har fået indsigt i tal fra Flygtningenævnet.

I 2022 er foreløbig 35 sager, hvor Udlændingestyrelsen har villet inddrage opholdstilladelsen, blevet omgjort af nævnet.

Kun otte er blevet stadfæstet.

Det betyder altså, at mange syrere oplever at få frataget deres opholdsgrundlag i Danmark og efterfølgende få det tilbage igen.

Samme tendens gjorde sig gældende i 2021. Her blev over halvdelen af Udlændingestyrelsens afslag omgjort. Helt præcist blev 111 omgjort, mens 100 sager blev stadfæstet.

Thomas Gammeltoft-Hansen er juraprofessor og migrationsforsker. Han fortæller til avisen, at Flygtningenævnets omgørelsesprocent i asylsager generelt ligger nogenlunde stabilt på omkring 15-20 procent.

Derfor kalder han antallet af omgørelser i syreres sager for "markant".

Katrine Syppli Kohl, postdoc ved Center for Advanced Migration Studies på Københavns Universitet, siger til Politiken, at udsigten til at få frataget sin opholdstilladelse har store konsekvenser for syrerne.

Det er selv om deres sag senere bliver omstødt.

- Det er mennesker i en meget prekær situation typisk på meget lave ydelser, og når der så kommer sådan en sag, så får det nogle effekter, siger hun.

- Nogle får det rigtig, rigtig dårligt eller får psykiske problemer. Og mange sætter spørgsmålstegn ved, om det kan betale sig at lære dansk og kæmpe for at få et job.

Hverken Udlændingestyrelsen, Flygtningenævnet eller udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har ønsket at kommentere tallene over for Politiken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.