Rød smiley til sygehus

Arbejdstilsynet pålægger Aalborg Universitetshospital bedre løfteteknik

Aalborg Universitetshospital skal sørge for, at de ansatte får bedre løfteteknik, så de undgår arbejdsskader. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Aalborg Universitetshospital skal sørge for, at de ansatte får bedre løfteteknik, så de undgår arbejdsskader. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:De ansvarlige for arbejdsmiljøet på Aalborg Universitetshospital er nødt til at rette ryggen og stramme balderne.

Sygehuset har netop fået en rød smiley af Arbejdstilsynet med krav om at forbedre de ansattes arbejdsmiljø, når det gælder fysisk håndtering af patienter.

- Vi har en særlig udfordring med at sikre, at de ansatte benytte den rigtige teknisk og i nogle tilfælde tekniske hjælpemidler, når de skal hjælpe patienter ind og ud af sengene eller op og ned af en kørestol, siger Oliver Harringer, der er sikkerhedschef på Aalborg Universitetshospital.

Han tilføjer, at sygehuset vil forsøge at løse problemet ved hjælp af undervisning og instruktion i løfteteknik.

Muligvis kan det blive nødvendigt at indkøbe flere tekniske hjælpemidler i form af kraner.

Advarslen fra Arbejdstilsynet kommer efter fire dages rutinemæssig besøg rundt om på sygehusets afdelinger.

Den røde smiley er ikke ensbetydende med, at kniber med løfteteknikken alle steder på sygehuset, understreger sikkerhedschefen. Langt de fleste steder er der ikke noget at pege fingre ad.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.