DBU kaster 25-årig dommer for løverne i Superligaen

25-årige Jacob Karlsen forfremmes til Superligaen efter to år i 1. division. Han afløser Anders Poulsen.

Anders Poulsen (billedet) stopper som dommer i Superligaen, hvilket giver plads til Jacob Karlsen. (Arkivfoto) <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Anders Poulsen (billedet) stopper som dommer i Superligaen, hvilket giver plads til Jacob Karlsen. (Arkivfoto) Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Jacob Carlsen er det nye ansigt på dommerfronten, når Superligaen igen begynder i midten af juli.

Han kommer med sine 25 år til at trække gennemsnitsalderen et stykke ned.

Dansk Boldspil-Union (DBU) vurderer, at han er klar til at tage springet til den øverste hylde efter to sæsoner i 1. division.

- Vi har valgt at rykke Jacob Karlsen op, da han har udvist en ekstraordinær stærk og stabil dommerpræstation i sæsonen 2021/2022, forklarer formanden for dommerudvalget, Michael Johansen, til DBU's hjemmeside.

- Jacob har sideløbende taget VAR-uddannelsen og har allerede fungeret som AVAR (assisterende VAR-dommer, red.) i 3F Superligaen.

Karlsen overtager pladsen i Superligaen fra Anders Poulsen, der valgte at stoppe ved udgangen af sidste sæson efter ti år på højeste plan.

Jacob Karlsen fik sin dommereksamen i 2012. I 2017 blev han rykket op i 2. division, og i 2020 blev han forfremmet til i 1. division.

I alt 13 dommere er tilknyttet Superligaen, der bliver fløjtet i gang fredag den. 15. juli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden