Fem danskere klarer cuttet i stor irsk golfturnering

Thorbjørn Olesen og Marcus Helligkilde er bedste danskere i Irish Open efter de første to runder.

Thorbjørn Olesen er den seneste danske vinder på DP World Tour. Han vandt i maj British Masters. <i>Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix</i>

Thorbjørn Olesen er den seneste danske vinder på DP World Tour. Han vandt i maj British Masters. Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Fem af ni startende danskere er med videre til weekendens runder i golfturneringen Irish Open, der er en del af DP World Tour.

Thorbjørn Olesen og Marcus Helligkilde er bedst placeret af de fem danskere. Begge har en samlet score på fem slag under par efter to runder, og det placerer dem på en delt 22.-plads.

De har dermed et pænt stykke op til den førende spiller, spanske Jorge Campillo, der har en samlet score på 11 slag under par.

Søren Kjeldsen, Nicklas Nørgaard Møller og Nicolai Højgaard klarede også fredagens cut og går videre med henholdsvis fire, tre og to slag under par.

Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen, Rasmus Højgaard og Jeff Winther missede alle cuttet.

Thorbjørn Olesen er den seneste danske vinder på DP World Tour. Han vandt i maj British Masters. Det var den anden danske sejr i 2022 på touren. Nicolai Højgaard vandt i februar Ras Al Khaimah Championship.

Med en samlet præmiesum 6 millioner dollar - svarende til 43 millioner kroner - er Irish Open en af de større turneringer på DP World Tour.

Irish Open fortsætter frem til og med søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.