Mads Pedersen begraver sin gule drøm efter kikset spurt

Håbet om gul trøje er foreløbig slukket hos Mads Pedersen, der ikke kom med i kampen om sejren på 3. etape

Det lykkedes ikke Mads Pedersen (th.) at vinde på etaperne i Danmark, men den tidligere verdensmester fortsætter jagten på sin første Tour-etapesejr i de kommende uger. <i>Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Det lykkedes ikke Mads Pedersen (th.) at vinde på etaperne i Danmark, men den tidligere verdensmester fortsætter jagten på sin første Tour-etapesejr i de kommende uger. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Han lagde aldrig skjul på sine store ambitioner før Tour de France-etaperne i Danmark. Men Mads Pedersen rejser tomhændet til Frankrig, hvor løbet fortsætter på tirsdag.

Efter en sjette- og en tredjeplads på de to første etaper blev den tidligere verdensmester nummer 12 i søndagens spurt i Sønderborg. Dermed måtte han vinke farvel til drømmen om at bære den gule førertrøje ud af Danmark.

Og selv om han kun er 18 sekunder efter førende Wout van Aert, ser han det heller ikke som realistisk at erobre førertrøjen i de kommende dage.

- Den gule trøje er nok kørt. Længere er den ikke. Det var en lille drøm, jeg valgte at drømme højt, og det virkede, som om der var mange, som drømte med mig.

- Det lykkedes ikke, og sekundært ville jeg gerne have vundet en etape i Danmark. Det ville jeg have givet min højre arm for.

- Det fik jeg ikke, men hvis jeg alligevel kommer fra Paris om 18 etaper med en etapesejr, så er jeg også sindssygt glad. Og så er jeg stolt af, at Danmark har vist, hvor smukt og godt et land, vi er, siger Mads Pedersen.

Søndagens etape sluttede med en massespurt, men modsat lørdagens opløb i Nyborg kom danskeren ikke med i kampen om sejren.

Han sad for langt tilbage efter det sidste sving og måtte se hollænderen Dylan Groenewegen vinde foran Wout van Aert.

- Det var hektisk og svært. Det blev noget rodet skrald, det her, og det er svært, når vi ikke har et tog som de andre hold. Men det skal ikke være en undskyldning. Vi kom bare for langt tilbage i det sidste sving, siger Mads Pedersen.

Selv om resultaterne ikke helt blev som håbet, tager den 25-årige vestsjællænder videre med et uforglemmeligt minde om de første dage i juli 2022.

- Det har været fuldstændig vanvittige dage og en kæmpe fest ude på vejene. Det er en oplevelse, jeg ikke vil glemme, siger Mads Pedersen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.