Håndbold

Mors-Thy stred forgæves: Pressede Aalborg til sidste minut

Det nordjyske brag i mændenes Håndboldliga bød på drama og spænding frem til sidste sekund

Foto: Diana Holm

Foto: Diana Holm

HÅNDBOLD:Aalborg Håndbold vandt 27-25, men topholdet måtte kæmpe usædvanligt hårdt for pointene, da de lørdag gæstede Mors-Thy i Sparekassen Thy Arena i Nykøbing.

Hjemmeholdet fik den klart bedste start på kampen. Godt hjulpet frem af et entusiastisk publikum byggede de på føringen fra start og var oppe 7-3 godt halvvejs gennem første halvleg. Især Mads Kjedgaard Andersen var forrygende skydende.

Søren Pedersen stod også fremragende i MTH-målet og pillede gang på gang Aalborg-skytterne i helt frie positioner. Han stod de første 30 minutter med en redningsprocent på 47. Mængden af tekniske fejl var dog også alarmerende høj hos aalborgenserne, og havde det ikke været for Kristian Sæverås' indsats i målet, kunne kampen for alvor have knækket i den fase.

Foto: Diana Holm

Foto: Diana Holm

Nu fik Aalborg i stedet ædt sig tilbage. Mark Strandgaard fik omsider skudt hul på Søren Pedersen, og Magnus Saugstrup kom ind og afløste med succes René Antonsen på stregen, ligesom fejlraten i Mors-Thys angrebsspil steg en smule.

Aalborg fik kontakt igen ved 8-7, og selvom hjemmeholdet kom foran 13-10 kort før pausen, dummede de sig indkasserede to scoringer i de sidste sekunder, så Mors-Thy-føringen blot var på 13-12 ved pausen.

Aalborg Håndbold fortsatte anden halvleg, hvor de slap første. René Antonsen udlignede til 13-13, og Tobias Ellebæk fik tavlen til at blinke 13-14. Gæsternes første føring i kampen.

Foto: Diana Holm

Foto: Diana Holm

Det var dog ikke et tegn på, at Mors-Thy var ved at slippe taget i kampen. Den balancerede længe på et knivsæg, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt var foran med mere end ét mål. 23-23 stod der med seks minutter igen.

I den hektiske slutfase fik først Omar Magusson og siden Mark Strandgaard bragt gæsterne foran med to mål, men Marcus Dahlin reducerede med to minutter igen til 24-25.

Andreas Holst Jensen sendte et langskud i nettet til 24-26 præcis ét minut før tid, men en storspillende Søren Nørgaard fik både reduceret til 25-26 og trukket en udvisning med 40 sekunder igen.

Men det til trods afgjorde Janus Smarason kampen med sin scoring til 25-27 med et halvt minut tilbage. Kristian Saeverås i målet pillede kampens sidste afslutning - fra Erik Thorsteinsen Toft - og satte en tyk streg under sit høje niveau i kampen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst