Stumpemarked sætter rekord

100 stande med alskens udstyr til motoriserede køretøjer vil i den kommende weekend være på plads i messehallerne i Aars

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Palle Andersen har endnu en gang formået på entusiastisk vis at stable et stort stumpemarked på benene i Aars. Arkivfoto

AARS:Når der næste lørdag atter kaldes til stumpemarked i Messecenter Vesthimmerland, bliver der sat ny rekord i antallet af stande.

Stande vil der nemlig være 100 af med alt fra stumper til stykker til hele køretøjer for bil-, knallert- og motorcykelentusiaster.

Det fortæller arrangøren, Palle Andersen, Havndal lidt syd for Hadsund.

Andre steder i landet er det de senere år gået ned ad bakke for lignende markeder. Men i Aars trives konceptet, så indholdet stadig vokser.

I år er Palle Andersen gået i samarbejde med Midtjysk Veteranknallertklub, blandt andet for at imødekomme den stigende interesse for den tohjulede transport, der især i 50’erne og 60’erne var meget populær og udbredt. Derfor vil der være hele hele 40 stande med reservedele og tilbehør til de gammelkendte knallerter og beslægtede køretøjer.

Fokus giver succes

Palle Andersen ser markedets klare fokus på noget, der har med køretøjer og motorer at gøre, som en forklaring på dets succes i Aars:

- Hvis du er på udkig efter en gammel emaljeret natpotte, krystalglas eller teaktræsmøbler, så er det ikke her, du finder det. Vi koncentrerer os om at kunne præsentere dele og stumper til biler, motorcykler og knallerter, lyder det fra Palle Andersen.

Godbidder af metal

Blandt de ting han nævner som godbidder, er der en del man nok skal være entusiast for at forstå værdien af. For eksempel en meget sjælden Excalibur, Serie 2 med en 7,4 liters motor.

Det hjælper nok på de flestes interesse, når vi fortæller at det er en meget smuk, håndbygget amerikansk sportsvognstype bygget fra 60’erne til sidst i 80’erne, hvis udseende kan gøre selv de største mænd til drenge. I hvert fald til de hører, hvor stort benzinforbruget er.

Man kan også købe sig en trehjulet BSA-motorcykel på hele tusinde kubik. Eller måske en Elektra Solo, der er en el-knallert med hele 42 år på fælgene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.