Syv ansatte renset efter eksplosion

Syv personer måtte i bad efter berøring med stof - trafikken normaliseres kort efter middag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Syv ansatte på Hedegaard Agro måtte efter eksplosionen mandag morgen sendes ekstraordinært i bad, da de havde opholdt sig i nærheden af den eksploderende tank med kemikalier.

- Syv ansatte på virksomheden er blevet vasket ekstraordinært, og de er blevet kørt til tjek på Aalborg Universitetshospital til tjek. De følte en smule irritation i luftvejene, men de skulle ikke være kommet alvorligt til skade, siger vicepolitiinspektør John Henriksen fra Nordjyllands Politi.

Det var en ca. 1.000 liter stor palletank, der eksploderede og brød i brand.

- Vi er lige nu i gang med at få afklaret, hvad det er for et stof, der var i tanken. Det har ingen pt. kunnet fortælle os. Derfor kørte vi beredskabet op i max og indkaldte en såkaldt renseplads fra Beredskabsstyrelsen i Thisted, fortæller indsatsleder Bent Tindal Pedersen fra Beredskabscenter Aalborg, der styrede slagets gang på Nørresundby.

Luftmålinger

Der bliver blandt andet foretaget målinger af luften, så man kan konstatere, om der er tale om et farligt stof, og hvis det ikke er tilfældet, at man så kan køre beredskabet en smule nedad.

- Der er helt klar tale om et stof, der generer slimhinderne på de folk, der har indåndet røg og dampe fra kemikalierne, konstaterer Bent Tindal Pedersen.

Han understreger, at Beredskabet hurtigt fik styr på brand og udslip, men ikke har villet risikere noget i forhold til faren for de omkringboende og derfor altså kørte beredskabet op i max.

Det betød blandt andet også, at Nordjyllands Politi anmodede Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland om at stille med to grupper fra politihjemmeværnet til afspærring af området omkring eksplosionsområdet på Hedegaard Agro.

16 frivillige hjemmeværnssoldater nåede dog stort set ikke at komme i aktion, før alarmen blev afblæst igen.

Bustrafik forstyrret

Nordjyllands Politi fastslår ved middagstid, at der nu er helt styr på situationen ved uheldsstedet i Nørresundby.

Al bustrafik var mandag før middag indstillet i nordgående retning ad Østerbrogade, og alle nordgående busser kørte i stedet over torvet i Nørresundby. Den sydgående bustrafik har ikke været forstyrret af afspærringerne i forbindelse med udslippet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.