Tiltale: Ansat svindlede for 1,5 mio. kr.

En tidligere ansat ved Frederikshavn Kommune er tiltalt for at have bedraget kommunen for mere end halvanden million kroner.

Tidligere ansat er tiltalt for at have snydt Sæby og Frederikshavn Kommune for knap 1,5 mio. kr.  Foto: Carl Th. Poulsen

Tidligere ansat er tiltalt for at have snydt Sæby og Frederikshavn Kommune for knap 1,5 mio. kr. Foto: Carl Th. Poulsen

I over fire år bedrog en nu tidligere ansat først Sæby Kommune og siden Frederikshavn Kommune for over halvanden million kroner, ifølge anklageskriftet. Han var ansat i Kulturforvaltningen i Sæby og Børne- og Kulturforvaltningen i Frederikshavn og begge steder havde han mulighed for at købe ind for kommunens regning til ungdomsskoler, kulturhuse og lignende. Men angiveligt brugte han altså i stedte pengene på at købe ting til sig selv og bekendte. Kameraer, dykkerudstyr og cykler Manden boltrede sig inden for flere forskellige hobbyer. Han er anklaget for at købe blandt andet dykkerudstyr, mobiltelefoner, eletronik, foldecykler, fjernsyn og kameraer til både sig selv og andre. Angiveligt skulle han have snydt daværende Sæby Kommune for godt 400.000 kroner og efter kommunesammenlægningen fortsatte han sit mandatsvig ved at svindle Frederikshavn Kommune for 1,06 millioner. Samtidig tilegnede han sig i hele perioden fra 2006-2009 omkring 80.000 kroner ved at returnere nogle af tingene og beholde pengene selv. For retten torsdag Sagen kommer for Retten i Hjørring på torsdag og den tiltalte nægter sig skyldig. Han er sigtet for mandatsvig og underslæb.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.