TV: Monsteret fra dybet undersøgt

Mindst 142.000 mennesker fulgte med via live web-tv, da den 350 kilo tunge kolosblæksprutte blev skåret op

Den store blæksprutte blev skåret op af havbiologer. Foto: ritzau tv

Den store blæksprutte blev skåret op af havbiologer. Foto: ritzau tv

AUCKLAND:Tirsdag var som juleaften for havbiologerne i New Zealand, da de endelig fik lov at åbne den gave, der havde været frosset ned i otte måneder.

Mere end 142.000 personer fra 180 lande verden over fulgte med via live web-tv, da et eksemplar af verdens største blæksprutteart, kolosblæksprutten, blev undersøgt af eksperterne.

- Det, vi har her, er et meget stort, meget smukt eksemplar af kolosblæksprutten, der er en af de største blæksprutter, vi kender til på planeten. Det er i hvert fald den tungeste; op til omkring 500 kilo. Og dette er sågar et intakt eksemplar, hvilket er en næsten hidtil uset mulighed for os at undersøge, forklarede Dr. Kat Bolstad, Auckland University of Technology.

Den store hun på 350 kilo blev fanget af en fiskerbåd ud for Antarktis, der hev den grådige blæksprutte op fra 1500 meters dybde, mens den nægtede at give slip på den fisk, fiskerne var ved at trække op. Hver af de otte arme er mindst en meter lange.

Eksploderer

Det menes at kolosblæksprutten kan blive over 20 meter lang, men det er ekstremt sjældent, at så store eksemplarer ser dagens lys. Normalt lever dyret på dybt vand, og hvis de dør, når de som regel at eksplodere på grund af trykket eller blive spist, inden de når op til overfladen.

Men den selv samme newzealandske fiskerbåd står for at have fanget det hidtil største eksemplar af kolosblæksprutten tilbage i 2007, ligeledes ud for Antarktis. Den 500 kilo tunge kolos er udstillet i en tank på New Zealands nationalmuseum.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.