Udsigt til flere ansatte på plejecentrene

Med det nye budgetforlig forventer politikerne, at der kommer 20 procent flere ansatte på plejecentrene

Peter Nielsen (K) forventer, at der kommer flere ansatte på plejecentrene. Arkivfoto <i>Foto Kim Dahl Hansen</i>

Peter Nielsen (K) forventer, at der kommer flere ansatte på plejecentrene. Arkivfoto Foto Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Som tidligere beskrevet i NORDJYSKE Stiftstidende er der indgået budgetforlig i Frederikshavn Kommune.

Socialdemokraterne, SF og løsgængeren Jette Fabricius Toft har formuleret et husholdningsbudget for 2014. Og det er i sær social- og børne- og ungeområdet, der bliver tilgodeset med henholdsvis 30 og 20 millioner kroner.

Formanden for socialudvalget, Peter Nielsen (K), ærgrer sig over, at han ikke er en del af forliget, men samtidig har han grund til at være en glad mand.

- Ja, jeg er en tilfreds socialudvalgsformand. Jeg havde bedt om 30 millioner kroner, og det fik jeg. Så det er fint, siger Peter Nielsen.

Han erkender dog, at en stor del af de mange millioner skal bruges til at lukke huller, så det er muligt at bevare serviceniveauet - for eksempel på handicapområdet.

Men for de ældre borgere på kommunens plejecentre er der - ifølge Peter Nielsen - en konkret forbedring på vej.

- Jeg forventer - i løbet af foråret 2014 - at der vil være 20 procent flere ansatte på kommunens plejecentre, siger Peter Nielsen, der er helt på det rene med, at politikerne har skåret alt for dybt i bemandingen på centrene.

- Alle politikere i byrådet erkender, at der skal ske noget på socialområdet, og derfor havde jeg da også forventet, at det nye budget frigav de nødvendige penge, siger Peter Nielsen, der endnu ikke kender budgettet i detaljer.

Det kommer i øvrigt ikke bag på Peter Nielsen, at Socialdemokraterne og SF har fundet sammen.

- SF har været en god samarbejdspartner. Men jeg har da altid haft en forventning om, at det røde flertal finder sammen. Og på en måde er det fint, at det sker her før valget. For nu er banen for alvor kridtet op, siger Peter Nielsen.

For Birgit Hansen (S) har det været et must at tilføre socialområdet flere penge.

- Socialområdet bløder, og i de næste tre år var der planlagt besparelser. Vi har hørt på de ældre, deres pårørende og de ansatte på plejecentrene. Og fakta er, at vi er på grænsen til det, der er ansvarligt. Derfor er det nødvendigt med flere penge til socialområdet, siger Birgit Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.