Unge musikere samles i Hobro

80 unge orkestermusikere fra hele Nordjylland samles 1. og 2. april til weekendstævne på Bymarkskolen i Hobro. Privatfoto

80 unge orkestermusikere fra hele Nordjylland samles 1. og 2. april til weekendstævne på Bymarkskolen i Hobro. Privatfoto

HOBRO:Bymarkskolen i Hobro kommer i weekenden 1. april og 2. april til at emme af orkestermusik.

80 unge orkestermusikere fra Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles fra lørdag til søndag til weekendstævne - kulminerende med en stor koncert søndag eftermiddag.

Mariagerfjord Kulturskole er vært - og har selv flere elever med til orkesterstævnet. Nogle har deltaget før, mens andre skal opleve stævnet for første gang.

- Stævnet giver de unge orkestermusikere den fantastiske oplevelse at være en del af et større symfoniorkester, så de rigtig fornemmer lyden fra de mange instrumenter. Og i og med at alle bor på Bymarkskolen i Hobro, er der i løbet af weekenden god tid til at hygge, få nye venner og spille masser af musik, fremhæver kulturskoleleder Finn Elias Svit, Mariagerfjord Kulturskole.

Stævnet afsluttes som sædvanligt med en stor, fælles koncert

Til koncerten vil man bl.a. opleve musik fra Elverhøj af Friederich Kuhlau samt Rosamunde Overture af Franz Schubert, arrangeret af Richard Meyer.

Såvel under selve stævnet som under koncerten dirigeres Ungdomssymfoniorkestret af den danske fløjtenist og dirigent Verner Nicolet, som tidligere har været en del af Det Kongelige Kapel - både som fløjtenist og formand.

Strygerensemblet dirigeres af Niels Bjerre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.