Verdensmestre i pebernødder

Verdens bedste pebernødder - intet mindre, mener julemændene. Foto: Nikolas Cho Meier
14. november 2016 07:37

Jensen Brød er intet mindre end verdensmestre i pebernødder.

Bare spørg Dansk Julemands Laug.

Fredag dukkede lauget op på fabrikken på Vardevej og ved ordførende julelaugsmester Peter Gislund fik Jensen Brød overrakt diplomet for at producere verdens bedste pebernødder.

Og det er ikke kun julemændene, der elsker de vendsysselske pebernødder. Det gør Jensen Brød også.

Pebernødderne har en alenlang historie - ja faktisk tilbage til krigens tid i 1942.

Der ved man med sikkerhed, at Vendsyssel Brødfabrik begyndte at producere pebernødderne efter den opskrift, som Jensen Brød bruger i dag.

I 1979 overgik produktionen til brødfabrikken i Frederikshavn, som lukkede ned i 1991.

Det var dengang Jensen Brød kom ind i billedet.

Fabrikken erhvervede sig nemlig opskrift, rettigheder og maskine og siden har pebernødderne været en fast - omend sæsonbestemt ingrediens i Aalborgvirksomheden.

- Produktionen passer rigtig godt ind i vort flow. Gennem sommeren har vi drøntravlt med back-off produkter, og når det så bliver september og sommersæsonen går på hæld, så går vi i gang med at producere pebernødder i store mængder, fortæller kommerciel chef Ole Vittrup.

Langt de fleste pebernødder er nu produceret og distribueret, men man fortsætter produktionen helt frem til først i december.

Og nu med hædersetiketten - verdens bedste pebernødder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...