Vinterfest i Europahallen

En solid cocktail af julebuffet og revyunderholdning samler Aalborg gennem de kommende weekender til Vinterrevy

Instruktør Rasmus Krogsgaard forsøger her at få Hans Holtegaards frisure til at matche Donald Trumps, men en noget forvandlet Vicki Berlin ser til som den detroniserede prædidentkandidat Hillary Clinton. Foto: Henrik Bo
14. november 2016 07:36

Året 1990 er som alle andre år kendetegnet af både tragiske og glædelige begivenheder.

På den tragiske side hører Saddam Husseins annektering af Kuwait, der blev starten på den Mellemøstbrand, der stadig er i lys lue.

På positiv siden hører den tyske genforening - og set med ganske lokale aalborgensiske briller det forhold, at Aalborg Kongres & Kultur Centers direktør Ernst Trillingsgaard virkeliggjorde en gammel drøm om at skabe en levedygtig vinterevy, som skulle blive et forum for firmajulefrokoster med indhold - altså både underholdning og anretninger på fade.

Første år stod Ulf Pilgaard og Thomas Eje for underholdningen - og så var linjen lagt og kursen sat for de mange aktører, der efterfølgende har trådt de skrå brædder på Europahallens scene.

At Trillingsgaards drøm først kunne opfyldes i netop 1990 skyldtes alene Europahallen.

Den var nemlig lige blevet bygget - og passede rigtigt godt til fest og farver - og serveringsteater.

- Vi havde jo ingen behov for at lave en sommerrevy, for der var vi jo - ligesom i dag - utrolig godt dækket ind af Cirkusrevyen, men jeg syntes at vi i stedet kunne præsentere genren ved vintertide - og det har passet rigtigt fint ind, siger Ernst Trillingsgaard her ved indgangen til 27-ende sæson.

Da første show løb af stabelen var årets instruktør præcis 10 år.

Det er nemlig Rasmus Krogsgaard, der i år har sat sig i instruktørstolen - ja det vil sige sidder gør han nu ikke, for han er - som traditionen byder - naturligvis det der i sportsjargon ville hedde spillende træner.

Så han er her og der og alle vegne.

Publikum mødte han sidste år, som skuespiller i Vinterrevyen og det var et utrolig godt møde med en gennemmusikalsk - og utrolig humoristisk skuespiller.

- Og så er han ualmindelig velforberedt. Jeg tror aldrig vi har været så langt med revyindholdet og prøverne tidligere, siger Ernst Trillingsgaard, der ligesom i Cirkusrevyen er kunstnerisk konsulent på projektet.

At være velforberedt tidligt koster selvfølgelig også - blandt andet i forhold til sketchen om den nye præsident i USA.

For forberedelserne havde sit afsæt i forudsigelserne, så revyforfatter Leif Maibohm, der tidligere har været instruktør på Vinterrevyen, har måttet lave en ny sketch, som Hans Holtegaard vil være klar til at løfte til sand Tr(i)ump.

Men tilbage til Rasmus Krogsgaard.

Han debuterede i 1998 og blev i 2009 kåret som Årets Revyfund, Han har modtaget priserne som Årets Dirch 2009, Årets Volmer 2012 og Årets Parodi 2014.

Med i år er også Vicki Berlin, Hans Holtegaard og Randi Winther. Både Vicki Berlin og Hans Holtegaard har været med i Vinterrevyen tidligere, men det er Randi Winthers første tur.

Revyorkesteret ledes af kapelmester Morten Wedendahl og består desuden af Peter Søgaard, bas og Lars Wagner, trommer.

Desuden er House of Dance leveringsdygtig i fire knaldgode dansepiger - Kathrine Lundorff, Christine Kragmann, Mie Busk Sørensen og Caroline Kragmann,

Vinterevyen har premiere 17. november og spiller derefter hver fredag og lørdag frem til 10. december.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...