Sløj grill-favorit: Jeg betalte 103 kroner for en middelmådig burger

De er kåret som årets bedste takeaway restaurant - men det levede de ikke helt op til

Beskrivelsen som favorit passer perfekt.

Mens der er skudt nye burgersteder op flere steder i Aalborg, har Kastet Grill & Burger ligget på Kastetvej, så længe jeg kan huske. Og de har stædigt fastholdt grillbars-charmen.

Og noget må de gøre rigtigt, for de blev kåret som Årets takeaway restaurant i Nordjylland i 2018 af brugerne på Just Eat. Derfor er mine forventninger til stedet høje.

Hjemmefra har jeg bestilt en grill-klassiker: En halv grillkylling med pommes frites. Og en af husets specialiteter: En All American Burger med sprøde løgringe og en bøf på 230g med medfølgende pommes frites og en cola.

På min vej efter maden kører jeg forbi de sundere alternativer på Kastetvej, men jeg var opsat på at synde, og Kastet Grill & Burger passer perfekt til det.

Grillbars-charmen rammer mig med det samme, jeg træder ind. Frituren bobler og duften af fedt, salt og stegeos rammer mig lige midt i maven. Det dufter skønt, og jeg glæder mig virkelig til få maden.

Den er færdig til aftalt tidspunkt - og damen bag disken spørger, om jeg gerne vil have salt på min grillkylling. Det siger jeg ja til, men det skulle jeg nok ikke have gjort. Mere om det senere.

Jeg bestiller også en bearnaise-mayo, inden jeg takker for maden, betaler 186 kroner for det hele og skynder mig hjem.

Unboxing

Grillkyllingen er lagt i en varmepose og er stadig dampende varm, da jeg åbner for den et kvarter senere hjemme i min stue.

Burgeren er pakket ind i både papir og papæske, og den ser både tung og indbydende ud, da jeg pakker den op. Det er tydeligt, at der er gods i.

Pomfritterne følger med i klassiske bakker med dyppelse i den ene ende. De spurgte ikke, hvilken dyppelse jeg ville have med, men fordi jeg bestilte to bakker fritter, har de heldigvis valgt den sikre løsning og givet mig mayo i den ene og remoulade og ketchup i den anden. Så sammen med mit medkøbte bearnaise-mayo er der i hvert fald dyppelse nok.

Men der skal også meget til, for det første både jeg og min medspiser bemærker er, at pomfritterne er oversaltede. Virkelig meget. Der skal ikke mange flere drys med saltbøssen til, før de er helt uspiselige. Havde vi haft tømmermænd ville den enorme mængde salt måske have gjort underværker - men det gør intet godt for smagen.

Bearnaise-mayoen er alletiders og anbefalelsesværdig. Den smager af kold sovs - på den gode måde!

Både kylling og pommes var oversaltede. Foto: Jacob Andersen

Både kylling og pommes var oversaltede. Foto: Jacob Andersen

Grill & Burger

I det øjeblik min medspiser og jeg sætter tænderne i grillkyllingen fortryder jeg, at jeg sagde "ja tak" til at få salt på. Kyllingen er ligesom pomfritterne oversaltet. Det sprøde skind, som ellers er højdepunktet på kyllingen, smager flere steder kun af salt, som har sat dig i store klumper.

Kødet er mørt og saftigt, men salten overdøver det generelle smagsindtryk.

Kyllingen led under en sløset saltning. Foto: Jacob Andersen

Kyllingen led under en sløset saltning. Foto: Jacob Andersen

Burgerens største kvalitet er størrelsen. Den er stor. Men smagen er ikke tilsvarende. Bøffen smager hjemmelavet, og der er struktur i kødet, og det er bestemt et plus. Men tilbehøret er jævnt kedeligt. Løgringene er ikke i nærheden af at være sprøde - som de ellers lover på menukortet. Her spiller det selvfølgelig ind, at der er gået 20 minutter fra jeg fik burgeren, til jeg sætter tænderne i den. Men når maden skal vurderes som takeaway, får det indflydelse på den samlede vurdering, for en blød løgring er ikke nogen fantastisk smagsoplevelse.

Et kig ind i middelmådighedens midte. Foto: Jacob Andersen

Et kig ind i middelmådighedens midte. Foto: Jacob Andersen

OM ANMELDEREN: JACOB ANDERSEN

30 år gammel. Født og opvokset i Nørresundby og nybagt far.

Stor fan af ærlig mad, som ikke forsøger, at være mere end det er - og især af mad, der er så fedtet, at man skammer sig lidt, efter at have spist det.

Er ikke for fin til en kødrulle eller to cheeseburgere fra McDonald's- men sætter også gerne tænderne i take-away i den dyre ende. Hver ting til sin tid.

Efter at have kæmpet mig igennem den store portion sidder jeg tilbage med en underlig ligegyldig følelse. For selv om jeg har konsumeret så stor en burger, har den ikke formået at slå sig fast i min hukommelse. Den er middelmådig, og når jeg betaler 103 kroner for en burger med pommes frites og 0,4 liter sodavand, er mine forventninger bare lidt højere.

Det er ikke alle steder, der behøver at stræbe efter at være gourmet. Det er faktisk et stort plus, at Kastet Grill & Burger stædigt har fastholdt at være en grillbar - også på tallerknen. Men som grillbar må man ikke sløse med fritterne. De skal sidde i skabet - og det gjorde de ikke.

Derfor ender jeg på en solid 3'er til Kastet Grill & Burger.

Er du sulten efter takeaway, som hæver sig langt over det jævne? Så tag et smut forbi den her restaurant, hvor de serverer noget af Aalborgs bedste takeaway.

Kastet Grill & Burger

Kastetvej 63, 9000 Aalborg

Åbningstider:

Mandag - Søndag 11:00 - 22:00

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.