Fjordhaver tager form

Fjordhaveanlægget er etableret 250 meter ud for Østerstrand, hvor 75 strømper med muslinger er sat ud.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NYKØBING:Få hundrede meter fra Nykøbings kystlinje tager de første fjordhaver form. Bag dem står Foreningen Fjordhaverne Nykøbing. Foreningen tæller nu cirka 60 medlemmer, og der kommer jævnligt nye til, fortæller formand Peter Kristensen. Også udenfor Mors’ grænser.

- Vi har også fået henvendelser fra to til tre interesserede, der bor i Silkeborg, supplerer Mette Jensen, der er kasserer i foreningen.

Fjordhaveanlægget, der ligger ud for Østerstrand med Nykøbing Mors Roklub som nærmeste pejlemærke på land, er så godt som klar til brug.

- Vi har båret ankeret ud i fjordbunden og sat linerne ned, fortæller Carsten Fomsgaard, biolog ved Dansk Skaldyrcenter.

Centret står for opsætningen af anlægget og undervisning i, hvordan en fjordhave skal passes.

- Vi har lavet anlægget, så det er nemt at passe for medlemmerne. Der er jo forskel på hobby og erhverv. Men det kan da være, at der skal justeringer til. Som for eksempel at stramme linerne, siger Finn Bach, driftstekniker på Dansk Skaldyrcenter.

Carsten Fomsgaard tilføjer, at fjordhaveejerne er allerede blevet undervist i havebrug til vands.

- Men vi regner med at følge op med mere undervisning til foråret, så man kan få genopfrisket sin viden, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.